Tenis

Ivaška dominantno preko Ymera do prve titule

Matej Kačan • nedjelja, 29.08.2021.
Ivaška dominantno preko Ymera do prve titule

U finalu američkog turnira u Winston-Salemu igrala su dvojica igrača koja su tražila prvi ATP titulu u karijeri, a nju je našao Ilja Ivaška koji je Mikaelu Ymeru dopustio tek dva gema u cijelom meču...

Bjeloruski tenisač Ilja Ivaška pobjednik je ATP turnira u Winston-Salemu, on je u finalu deklasirao Šveđanina Mikaela Ymera sa 6:0, 6:2 za samo 55 minuta igre.

Za 27-godišnjeg Ivašku ovo je bio prvi nastup u nekom ATP finalu, a bio je vrlo blizu ispadanju u 2. kolu kada je okrenuo 4:6, 2:5 zaostatak protiv Marina Čilića. Pobjedom je postao prvi bjeloruski igrač s osvojenim turnirom nakon Maksa Mirnjija koji je trijumfirao u Rotterdamu 2003. godine.

U posljednja dva susreta na turniru, u polufinalu i finalu Ivaška je ukupno izgubio pet gemova, u polufinalu je bio bolji od Finca Emila Ruusuvuorija sa 6:2, 6:1.

I 22-godišnji Ymer je po prvi put stigao do finala na ATP Touru, no na naslov će još morati pričekati. Posljednji Šveđanin s osvojenim ATP turnirom ostaje Robin Soderling iz Bastada 2011.

ATP Winstona-Salem, finale:
Ilja Ivaška (Bje) - Mikael Ymer (Šve) 6:0, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!