Tenis

Sedmi igrač svijeta ipak prejak za Karlovića na startu US Opena

Branimir Korać • ponedjeljak, 30.08.2021.
Sedmi igrač svijeta ipak prejak za Karlovića na startu US Opena

Ivo Karlović u možda svom zadnjem meču u karijeri poražen je u prvom kolu US Opena od sedmog igrača svijeta Andreja Rubljova u tri seta...

Još uvijek je enigma hoće li Ivo Karlović nastaviti karijeru ili će se povući u mirovinu, nakon poraza od Andreja Rubljova i sam je potvrdio kako još mora razmisliti.

U New Yorku je prošao tri kola kvalifikacija, prvo kolo mu je za nagradu donijelo sjajnog Rusa Rubljova, Karlović je odigrao dobar meč, ali Rus je ipak pronašao put do pobjede.

Na početku meča bilo je nervoze kod Karlovića koji je brzo ušao u minus 3:0, imao je dvije vezane break lopte za povratak u set, ali nije uspio i Rubljov je uzeo prvi set sa 6:3.

U drugom setu obojica su bili dobri na svom servisu i nije bilo nijedne break prilike te je set otišao u tie-break. Tamo je više mirnoće imao Rubljov koji je uzeo tie-break sa 7:3.

Nakon što je poveo s 2-0 u setovima, bilo je jasno da će Karlović teško do prolaza. Odmah na startu trećeg seta isti scenarij kao i iz prvog, Rubljov odlazi na 3:0, Karlović je imao dvije vezane break lopte za povratak, opet ih nije iskoristio i Rus odlazi do pobjede.

U cijelom meču Rubljov je imao samo dvije break lopte i obje je iskoristio. Karlović je imao četiri, no nijednu nije iskoristio. Hrvatski tenisač pogodio je 19 aseva, no Rubljov je igrao jako dobro što pokazuje i podatak da je imao samo osam neprisiljenih pogrešaka u cijelom meču.

US Open, prvo kolo:
Andrej Rubljov (Rusija, 5) - Ivo Karlović (Hrvatska, Q) 6:3, 7:6(3), 6:3

Pratite US Open na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!