Rukomet

PPD Zagreb nije uspio, Vardar odlazi na Final Four

Branimir Korać • utorak, 31.08.2021.
PPD Zagreb nije uspio, Vardar odlazi na Final Four
Foto: Pixsell

Rukometaši PPD Zagreba ostali su bez plasmana na završni turnir SEHA lige. U uzvratu u Zagrebu nisu uspjeli anulirati zaostatak iz prve utakmice u Skoplju...

Previše oscilacija da bi se napravilo nešto više i eliminiralo Vardar. Niti jedni, a niti drugi nisu u punoj formi, to je bilo posve jasno tijekom oba susreta, a Vardar je ipak u ključnim trenucima pronalazio način kako doći do pogotka.

Od početka se igralo posve ravnopravno i bez posebnih odvajanja. Prvi koji je uspio otići na dva gola razlike bio je Vardar kada je sredinom prvog dijela poveo sa 6:4.

Probudilo je to Zagreb, uslijedilo je razdoblje bolje igre domaćina i preokret te četiri gola u nizu nakon čega reagira Veselin Vujović i minutom odmora prekida Zagrebov niz.

Do poluvremena Zagreb je u nekoliko navrata imao tri gola prednosti, imao ih je i u samoj završnici prvog dijela golom Mandića, ali Toto u zadnjim sekundama smanjuje na 12:10.

Zagreb je loše otvorio drugo poluvrijeme, puno je griješio i iz tih pogrešaka Vardar je dolazio do pogodaka. Odmah su gosti napravili preokret, a Zagrebu je trebalo devet minuta za prvi gol u drugom dijelu.

Tek u završnici susreta Zagreb se oporavio i približio željenoj razlici. Serijom 5:0 uspio je povesti 25:21, kako je Vardar zabio više golova u Zagrebu, domaćinu je trebalo pet golova razlike da bi prošao dalje.

Nakon pogotka Ćavara sa sedam metara za 25:21, ostalo je nešto više od 30 sekundi do kraja, Zagreb je krenuo u presing, a Jeremy Toto novim golom ubio svaku nadu Obrvanovoj momčadi.

Vratari Zagreba su podbacili skupivši ukupno tek pet obrana, a najefikasniji s po četiri gola bili su David Mandić, Csaba Leimeter i Sandro Obranović.

Kod Vardara Timur Dibirov zabio je pet golova, a Martin Tomovski obranio je 12 lopti.

SEHA liga, četvrtfinale:
PPD Zagreb - Vardar 25:22 (20:24)

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!