Tenis

Osaka nakon ispadanja: 'Moram uzeti stanku od tenisa'

HINA, Matej Kačan • subota, 04.09.2021.
Osaka nakon ispadanja: 'Moram uzeti stanku od tenisa'

Dva najveća iznenađenja minulog dana u US Openu su ispadanja Stefanosa Tsitsipasa i Naomi Osake, a japanska će tenisačica uzeti stanku od tenisa zbog mentalnog zdravlja...

Petog dana US Opena, posljednjeg Grand Slam turnira koji se održava u New Yorku, dogodilo se nekoliko velikih iznenađenja. S nastupima na turniru su završili Osaka, Tsitsipas i Rubljov.

Naomi Osaka, dvostruka pobjednica Grand Slama u New Yorku (2018. i 2020. godine) je imala 7:5, 6:5 protiv 18-godišnje Kanađanke Fernandez te je u tom trenutku servirala za pobjedu. No, sve je to ispustila i na kraju izgubila dvoboj. Kasnije je na konferenciji za novinare, mjestu gdje se ne osjeća dobro, izjavila da uzima pauzu. I ranije je Osaka imala problema s mentalnim zdravljem zbog kojeg je propustila nekoliko turnira jer nije htjela na konferencije za medije.

"Nalazim se u delikatnom trenutku života. Moram shvatiti što želim. Dok pobjeđujem uopće se ne osjećam sretno. Više osjećam nekakvo olakšanje. Kada gubim onda sam jako tužna. Moram uzeti stanku, ne znam kada ću odigrati sljedeći meč. Sigurno je da mi slijedi stanka", govorila je Osaka i ponovno pustila suze pred novinarima.

Suze nije puštao Stefanos Tsitsipas nakon poraza u tie-breaku petog seta protiv 18-godišnjeg Španjolca Carlosa Alcaraza. No, Grk je bio iznenađen.

"Nikada nisam vidio ovakav tenis. Nikada nisam vidio da netko ovako snažno udara lopticu. Išao je na sve ili ništa, odigrao je fenomenalni peti set. Mislio sam da kontroliram situaciju, ali meč je otišao na drugu stranu", rekao je Tsitsipas.

Mladi Španjolac, kojeg mnogi vide kao skorašnjeg teniskog svjetskog vladara, sve svoje izjave mogao je svesti u ovu rečenicu.

"Ovo je kao ostvarenje mog sna", rekao je Alcaraz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!