Automoto

Perez i Latifi u Nizozemskoj startaju iz boksa

Matej Kačan • nedjelja, 05.09.2021.
Perez i Latifi u Nizozemskoj startaju iz boksa

Momčadi Red Bulla i Williamsa objavile su kako su mijenjale dijelove na bolidima Sergia Pereza i Nicolasa Latifija nakon kvalifikacija pa će sukladno pravilima dvojac startati iz boksa...

Nakon što je odvozio loše kvalifikacije za VN Nizozemske gdje je iznenađujuće ispao u prvom krugu i završio na 16. mjestu, Sergio Perez krenut će u utrku iz boksa jer mu je ekipa promijenila motor.

Ovo je četvrti potpuno novi motor za Meksikanca, što je za jedan više od pravilima dopuštenih tri po sezoni za vozača pa slijedi kazna, a Red Bull je iskoristio priliku ionako slabog plasmana u kvalifikacijama kako šteta ne bi bila velika.

Iz boksa će krenuti i Nicolas Latifi na čijem su bolidu bili potrebni veliki zahvati nakon nesreće u kvalifikacijama. Naime, Latifi je pri kraju drugog kruga završio u zaštitnoj barijeri u prvim zavojima.

Williams mu je promijenio mjenjač, što inače znači kaznu od nekoliko mjesta, ali i cijeli prednji dio i nos bolida koji ne odgovaraju prijavljenim specifikacijama za subotu pa će i on krenuti iz boksa.

Prvi će na startu biti Perezov momčadski kolega Max Verstappen, dok će iza njega startati dvojac u Mercedesima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!