Automoto

Verstappen apsolutnom dominacijom slavio u rodnoj zemlji i preuzeo vrh poretka

Matej Kačan • nedjelja, 05.09.2021.
Verstappen apsolutnom dominacijom slavio u rodnoj zemlji i preuzeo vrh poretka

Red Bullov Max Verstappen slavio je na domaćoj stazi na VN Nizozemske te je opet preuzeo vrh ukupnog poretka vozača za svjetsko prvenstvo Formule 1...

Nizozemski vozač Max Verstappen pobjednik je VN Nizozemske u svojoj rodnoj zemlji. Pred 65 tisuća oduševljenih navijača u narančastom je Max slavio ispred Lewisa Hamiltona te je opet preuzeo vrh ukupnog poretka.

Od početka do kraja Verstappen je kontrolirao utrku i bio je u vodstvu cijelo vrijeme osim nekoliko krugova kad su Verstappen i Hamilton išli u boks pa je vodstvo držao Valtteri Bottas.

Hamilton je dva puta pokušao strategijom ranijeg odlaska u boks nadoknaditi zaostatak, ali nije upalilo, kao ni pokušaj Bottasa da što duže zadržava Verstappena. Sve je Nizozemac uspješno savladao i stigao je do pobjede.

Hamiltonov dan skoro je dodatno pokvario Bottas koji se oglušio na momčadske naredbe te je dva kruga prije kraja postavio najbrži krug utrke i na trenutak izbio bod Britancu iz džepa, ali je svjetski prvak otišao u boks i na svježim gumama vratio najbolje vrijeme.

Najveći skok definitivno je napravio Sergio Perez koji je startao iz boksa, a uspio se sjajnom vožnjom probiti do osmog mjesta te je upotpunio sjajan dan za Red Bull.

Treći je u cilj stigao Bottas, iza njega smjestili su se Pierre Gasly, Charles Leclerc, Fernando Alonso, Carlos Sainz te Perez. Verstappen je s novih 25 bodova skočio na vrh poretka te sad ima tri više od Hamiltona.

U poretku konstruktora i dalje Mercedes drži prednost nad Red Bullom.

Formula 1, VN Nizozemske:
1. Max Verstappen (Red Bull)
2. Lewis Hamilton (Mercedes)
3. Valtteri Bottas (Mercedes)
4. Pierre Gasly (AlphaTauri)
5. Charles Leclerc (Ferrari)
6. Fernando Alonso (Alpine)
7. Carlos Sainz (Ferrari)
8. Sergio Perez (Red Bull)
9. Esteban Ocon (Alpine)
10. Lando Norris (McLaren)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!