Nogomet

Meč između Brazila i Argentine prekinut zbog kršenja koronavirus protokola

Branimir Korać • nedjelja, 05.09.2021.
Meč između Brazila i Argentine prekinut zbog kršenja koronavirus protokola

Nevjerojatne scene na stadionu Corinthiansa u Sao Paulu. Nakon svega pet minuta meč je prekinut od strane ministarstva zdravstva koje inzistira na uhićenju i deportaciji četvorice argentinskih igrača...

Još u poslijepodnevnim satima došla je vijest kako je Argentina u problemima s četvoricom igrača koji su boravili u Engleskoj u posljednja dva tjedna. Riječ je o reprezentativcima koji nastupaju za engleske klubove i to Emilianu Martinezu, Cristianu Romeru, Emilianu Buendiji i Giovaniju Lo Celsu.

Njih četvorica zajedno s dužnosnicima argentinske reprezentacije svjesno su lagali Brazilcima ne uvrstivši se na popis onih koji dolaze iz problematičnih područja.

Dio brazilskog ministarstva zdravstva, takozvana AVISA, za to je saznala danas i započela proces uhićenja i deportacije navedenih igrača.

Kako je Argentina već otputovala na stadion, nisu ih našli u hotelu i krenuli su prema stadionu gdje je susret već počeo i zaustavili su utakmicu.

Argentinci su nakon kraćeg objašnjavanja napustili travnjak i zaputili se u svlačionice, a nedugo zatim stgla je i službena obavijest kako se susret neće danas odigrati.

Ono što je također problematično je da su brazilska vlada, Brazilski nogometni savez i CONMEBOL dogovorili iznimku za navedena četiri igrača, ali AVISA je to odbacila i striktno se drži protokola. Isto je bilo i kada se pojavila na stadionu, njen cilj je jasan i nema iznimki.

Kakva će sudbina ove utakmice biti, kolaju razne informacije, od registracije 3:0 za Aregentinu do pronalaska novog termina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!