Nogomet

Raspucani Španjolci do visoke pobjede, Talijanima remi u Švicarskoj

Branimir Korać • ponedjeljak, 06.09.2021.
Raspucani Španjolci do visoke pobjede, Talijanima remi u Švicarskoj

Odigran je niz kvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo, a u europskom dijelu većih iznenađenja nije bilo...

Nakon poraza u Švedskoj, Španjolska nije imala pravo na novi kiks. Protivnik je bio Gruzija koja nije mogla parirati raspoloženim Španjolcima. Već u prvom poluvremenu riješeno je pitanje pobjednika golovima Josea Gaye, Carlosa Solera i Ferrana Torresa dok je u drugom dijelu Pablo Sarabia postavio konačnih 4:0.

Grci i dalje ne znaju za pobjedu iako su u Prištini bili vrlo blizu. Remizirali su 1:1, a gol za poravnanje postigao je u 92. minuti Vedat Muriqi. Grci su vodili od sudačke nadoknade prvog dijela nakon jednog od rijetkih opasnih napada kada je strijelac bio Anastasios Douvikas.

U kosovskom susjedstvu Albanija je s 1:0 bila bolja od Mađarske. Zaslužena pobjeda Albanaca koji su odnijeli tri boda zahvaljujući golu Armanda Broje iz 87. minute susreta. Laszlo Kleinheisler igrao je do 94. minute.

Englezi su odradili lakši trening protiv skromne Andore koju su pregazili s 4:0. Andora je bila posve neravnopravan protivnik i Engleska je slavila uz dva gola Jesseja Lingarda te po jedan Harryja Kanea i Bukaya Sake.

Još uvjerljivija bila je Poljska koja je u gostima pregazila San Marino s čak 7:1. Već u četvrtoj minuti Poljaci su poveli i kasnije su bez problema punili mrežu domaćina. Hat-trick postigao je Adam Buksa, dva je zabio Robert Lewandowski, a po jedan Karol Swiderski i Karol Linetty. Nicola Nanni zabio je za San Marino.

Otvorilo se Nijemcima koji su s čak 6:0 svladali Armeniju i tek u petoj utakmici u ovim kvalifikacijama Armenija je upisala poraz. U prvom poluvremenu sve je već bilo jasno, Serge Gnabry zabio je dva gola, a po jedan su dodali Marco Reus i Timo Werner. U drugom dijelu pridružili su im se Jonas Hofmann i Karim Adeyemi.

Dva rana gola bila su dovoljna Rumunjima za pobjedu protiv Lihtenštajna. Nakon tih golova u prvih 20 minuta, domaćin je isključivo promašivao. Alin Tosca i Cristian Manea bili su strijelci.

Sjeverna Makedonija vodila je 2:0 u Rejkjaviku, ali na kraju se morala zadovoljiti remijem. Darko Velkovski i Egzijan Alioski bili su strijelci, ali Islanđane su vratili Brynjar Bjarnason i Andri Gudjohnsen. Velkovski je igrao do 91. minute, a Stefan Ristovski odradio je cijelu utakmicu.

Belgija je lakoćom svladala Češku s 3:0 golovima Lukakua, Hazarda i Saelemaekersa. Teškom mukom Bugari su došli do pobjede protiv Litve 1:0 golom Ivajla Čočeva u 82. minuti. Talijani nisu uzeli pobjedu u Baselu, remizirali su bez pogodaka, a početkom drugog dijela Yann Sommer lakoćom je obranio kazneni udarac Jorginhu. I s remijem Talijani su izjednačili povijesni niz po broju uzastopnih utakmica bez poraza.

Kvalifikacije:
Španjolska - Gruzija 4:0
Kosovo - Grčka 1:1
Albanija - Mađarska 1:0
Engleska - Andora 4:0
San Marino - Poljska 1:7
Njemačka - Armenija 6:0
Rumunjska - Lihtenštajn 2:0
Island - Sjeverna Makedonija 2:2
Belgija - Češka 3:0
Bugarska - Litva 1:0
Švicarska - Italija 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!