Nogomet

Kek: 'Više nego zaslužena pobjeda Hrvatske, mogli smo puno teže stradati'

Branimir Korać • utorak, 07.09.2021.
Kek: 'Više nego zaslužena pobjeda Hrvatske, mogli smo puno teže stradati'
Foto: Pixsell

Matjaž Kek nemoćno je gledao kako Slovenija tone u Splitu. Pokušavao je promijeniti neke stvari, ali Slovenija nije imala nikakvo rješenje...

Razigrana i rastrčana Hrvatska održala je lekciju Sloveniji. Slovenci nisu pokazali ništa, jako teško su se nosili s hrvatskom reprezentacijom.

"Čestitam Hrvatskoj, ovo je bilo više nego zasluženo, još smo dobro i prošli. Igrali smo u fantastičnoj atmosferi, ali niti u jednoj momentu nismo bili ozbiljan protivnik. Ovo nije realna slika Slovenije, u ovoj utakmici bili smo izuzetno loši. Domaćin se rastrčao u ovoj atmosferi, mogli smo puno teže stradati", kaže Matjaž Kek.

Kek poručuje, Hrvatska je pokazala da je najjača reprezentacija u skupini.

"Mi moramo najprije porazgovarati o našoj igri, našem pristupu i disciplini, tek onda možemo razmišljati o ljestvici. Vidjelo se danas tko je favorit i tko je najbolja reprezentacija ove grupe. Još jednom čestitke Hrvatskoj, u jednu ruku bilo je stvarno lijepo ovdje biti, u ovom nogometnom ambijentu, ali sve skupa bilo je teško s moje strane gledati. Ovaj poraz je moja odgovornost, u nogometu moraš biti realan i samokritičan i moram reći da ovo stvarno nije bilo na nivou. Ta pobjeda je visoka, a mogla je biti i puno viša."

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!