Vodeni sportovi

Hrvatski jedriličar na dasci osvojio SP u windsurfingu

Sportnet • srijeda, 08.09.2021.
Hrvatski jedriličar na dasci osvojio SP u windsurfingu

Hrvatski jedriličar na dasci Enrico Marotti osvojio je SP u windsurfingu koje se održalo na grčkom otoku Parosu te je tako postao dvostruki svjetski prvak u disciplini slalom...

Svjetsko prvenstvo u windsurfingu održano je prošli tjedan na grčkom otoku Parosu. Nakon pet dana jedrenja i deset odvoženih eliminacija na vjetru od 12 do 35 čvorova, hrvatski jedriličar na dasci, Enrico Marotti imao je izvrstan nastup te je još jednom postao svjetski prvak u windsurfingu, što ga čini dvostrukim prvakom u disciplini slalom.

"Jako sam zadovoljan kako sam odradio cjelokupnu regatu. Uspio sam jedriti konstantno i kvalitetno na što sam jako ponosan. Sretan sam da sam ponovno uspio osvojiti svjetsko prvenstvo u ovako velikoj konkurenciji. Zahvalio bi se svim ljudima koji su me pratili, prijateljima, obitelji i mojoj djevojci. Puno mi znači ta potpora te sam na njoj neizmjerno zahvalan. Velika zahvala ide i mom fizioterapeutu Marinu Poloniju te psihologu Nenadu Karabaiću koji mi je pomogao pripremiti cijelu sezonu, a posebice ovu regatu."

U svjetskom poretku drugo mjesto je zauzeo Jordy Vonk iz Nizozemske dok je Basile Jacquin iz Francuske završio treći.

FOTO: Si Crowther

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Vodeni sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!