Tenis

Sakkari izborila polufinale protiv britanske senzacije

Matej Kačan • četvrtak, 09.09.2021.
Sakkari izborila polufinale protiv britanske senzacije

U polufinalu ženskog dijela US Opena protiv mlade Britanke Emme Raducanu igrat će grčka tenisačica Maria Sakkari koja je izbacila četvrtu nositeljicu...

Mlada britanska tenisačica Emma Raducanu i dalje uživa u najboljem tjednu svoje profesionalne karijere. Uskoro 19-godišnja igračica izborila je polufinale US Opena, i to protiv 11. nositeljice.

Zanimljivo, ovo je prva tenisačica postavljena za nositeljicu preko koje je Raducanu morala do polufinala, a to je odradila vrlo uspješno, za dva seta. Meč je trajao manje od sat i pol, Belinda Bencic nije imala previše šanse.

Bencic je u meč krenula bolje, napravila je break odmah na početku i povela je s 3:1, ali je Raducanu do kraja seta okrenula s dva breaka. U drugom setu sve je bilo jednostavnije, bilo je dovoljno jedno oduzimanje servisa.

U polufinalu će igrati protiv 17. nositeljice, Grkinje Marije Sakkari koja je također napravila iznenađenje u četvrtfinalu. Sakkari je igrala protiv četvrte nositeljice Karoline Pliškove koju je svladala u dva seta.

Ni ovaj meč nije trajao preko sat i pol, a u svakom setu je za Sakkari dovoljan bio po jedan break. U prvom setu je oduzela servis za 2:1, dok je u drugom to učinila za 4:3 nakon što je propustila dvije break lopte u prvom gemu.

US Open, četvrtfinale (Ž):
Karolina Pliškova (Češka, 4) - Maria Sakkari (Grčka, 17) 4:6, 4:6
Emma Raducanu (VB) - Belinda Bencic (Švicarska, 11) 3:6, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!