Rukomet

Tamše uoči početka prvenstva: 'Ne pravim nikakvu razliku, pripremamo se za tešku utakmicu'

Branimir Korać • petak, 10.09.2021.
Tamše uoči početka prvenstva: 'Ne pravim nikakvu razliku, pripremamo se za tešku utakmicu'
Foto: Pixsell

Današnjim susretom Bjelovara i Nexea kreće nova sezona Paket24 Premijer lige. Novost u odnosu na dosadašnje sezone je da rukometaši Nexea i PPD Zagreba igraju od prvog kola s ostalim klubovima...

Neizvjesnost u SEHA ligi prouzročena pandemijom koronavirusanatjerala je savez i klubove da ovaj put naši najjači klubovi krenu sa sudjelovanjem u prvenstvu od prvog kola. Tako je upravo Nexeu pripala čast da otvori novu sezonu na gostovanju u Bjelovaru.

Momčadi su podijeljene u skupine A i B, svaka broji osam klubova, a Zagreb i Nexe su nositelji svake skupine. Našičanima ovo nije prva utakmica u sezoni, odradili su već četiri službena dvoboja, po dva u SEHA ligi i EHF Europskoj ligi i to im je prednost uoči ovog sraza.

"Mi smo već imali četiri jake i dobre utakmice s Veszpremom i Tarnowim tako da smo i morali nešto drugačije tempirati formu. Sada nam dolazi i hrvatska liga u kojoj Nexe i PPD nastupaju od početka, svjesni smo da su prvi krugovi natjecanja uvijek specifični i moramo biti oprezni. Bjelovar je dobro sastavljena momčad, s iskusnim igračima, ima tu i puno mladih igrača i zato se pripremamo kao da igramo protiv ekipa iz Europe. Ne pravim nikakvu razliku, pripremit ćemo se na tešku utakmicu, idemo u goste, probat ćemo napraviti sve da ostvarimo svoj cilj, a on je pobjeda", kaže nam trener Našičana Branko Tamše.

Nexe je doživio veliki hendikep u prvom susretu prvog kola kvalifikacija Europske lige kada je ostao bez oba srednja vanjska zbog ozljede.

"Imali smo tu nesreću, ali onda smo drugu utakmicu igrali s Lukom Moslavcem na srednjem i ispalo je jako dobro. Imamo još problema s ozljedama, ali bit ćemo dobri i nadam se dobroj utakmici."

Uoči ovog susreta Nexe je saznao i protivnika u drugom kolu kvalifikacija Europske lige, igrat će protiv danskog Bjerringbro/Silkeborga.

"Jako su kvalitetni i ne treba na to trošiti riječi. Nismo mogli utjecati na ždrijeb, na papiru osim Valura svi su potencijalni protivnici vrlo jaki pa smo i mi tako dobili jako teškog protivnika. Puno je kvalitetnih momčadi već u kvalifikacija, mnoge od njih zaslužuju i izrav no nastup u skupini, ali ovo je vrlo jako natjecanje i to nije moguće. Bez obzira na sve, mi i dalje imamo svoju želju i nadam se da ćemo u Danskoj i u Našicama odigrati glavom i kako želimo. Već smo pokazali i protiv boljih ekipa od nas da to možemo i nadam se da ćemo sve ispoštovati što dogovorimo. Vjerujem da mkožemo biti al pari i ako budemo imat ćemo šanse. No sada je na redu Bjelovar pa Zamet, idemo korak po korak, kada dođe Silkeborg na red, bit ćemo pametniji."

Bjelovar i Nexe sastaju se danas od 19 sati.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!