Ostali sportovi

Hrvatski odbojkaši zaustavljeni u osmini finala Europskog prvenstva

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.09.2021.
Hrvatski odbojkaši zaustavljeni u osmini finala Europskog prvenstva
Foto: Pixsell

Muška hrvatska odbojkaška reprezentacija upisala je poraz u osmini finala Europskog prvenstva. Bolja je bila Slovenija koja je slavila s 3:1...

Slovenci su ipak bili prejaki za Zaninijeve izabranike. Hrvatska je napravila veliki uspjeh samim plasmanom u osminu finala, no više od toga nije mogla, Slovenci su slavili u četiri seta.

Hrvatska je u osminu finala ušla kao autsajder, no igra iz prvog i posebno trećeg seta mogla je zadovoljiti Zaninija. U drugom i četvrtom setu ipak je prelako pala i tu je Slovenija uvjerljivo slavila.

U prvom setu Hrvatska je držala priključak do sredine seta, onda je uslijedilo lošije razdoblje tijekom kojeg Slovenija radi seriju 4:0, odvaja se i rutinski održava prednost.

U drugom setu vrlo brzo Hrvatska je ušla u visok zaostatak, uspjela je u završnici seta malo smanjiti taj minus, ali ne i zaprijetiti Slovencima.

Hrvatska je najbolje izgledala u trećem setu koji je zaključila sjajnom serijom Lea Andrića na servisu, 8:0 za 25:19.

Od početka četvrtog seta Slovenija je krenula snažno i odmah se odvojila, Hrvatska nije imala nikakav odgovor i na kraju je visoko poražena u tom razdoblju.

Ipak očekivan i zaslužen prolaz Slovenaca koji već neko vrijeme spadaju u europsku elitu dok se Hrvatska tek vratila na veliku scenu.

Osmina finala Europskog prvenstva:
Slovenija - Hrvatska 3:1 (25:20, 25:18, 19:25, 25:12)

FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!