Nogomet

Petković: 'Dinamo smo i imamo iskustvo iz Europe, nadamo se pobjedi'

Branimir Korać • utorak, 14.09.2021.
Petković: 'Dinamo smo i imamo iskustvo iz Europe, nadamo se pobjedi'
Foto: Pixsell

Bruno Petković bit će važan Dinamov adut u dvoboju protiv West Hama. U zadnjim utakmicama je sve bolji, a tvrdi kako nije poseban motiv to što nije završio na popisu reprezentacije...

Modri u dobrom raspoloženju dočekuju dvoboj protiv West Hama. Bruno Petković nada se ponavljaju prošle sezone u Europi.

"Jako dobra atmosfera, svi smo čekali ovo natjecanje u kojem smo napravili jako dobre stvari prošle sezone i nadam se da ćemo ih ponoviti."

Dinamo i u ovom susretu ide na pobjedu, napominje Petković.

"Nadamo se pobjedi i baziramo pripremu na to. Dinamo smo i imamo iskustvo iz Europe i nadamo se da ćemo utakmicu završiti u najboljem svjetlu."

Petković je dobio novu poziciju, više slobode nego što je imao kao klasična špica.

"Snalazim se dobro na obje pozicije bez obzira na statistiku što više smeta vama nego meni. Iako ni meni nije drago, volio bih i ja imati više golova, bolje brojke, ali stavljam sve na dispoziciju momčadi, ne igram isključivo na gol ili asistenciju. Bez obzira na poziciju."

West Ham ima dobre zadnje vezne, kvalitetnu obranu i trebat će pronaći put do gola.

"Treba nam pravi pristup, borbena atmosfera i samo tako možemo protiv čvrste ekipe kao West Ham. No imamo iskustva, postižemo dobre rezultate i moramo se dobro postaviti, uz zdravu dozu respekta i dati sve od sebe."

Petković nije bio na zadnjem Dalićevom popisu, no tvrdi kako mu to nije bio poseban motiv za dobar nastup protiv Šibenika.

"Da nije bilo te asistencije, vjerojatno bi vi prvi moj nastup ocijenili kao nedovoljno dobar jer su očekivanja visoka i pompozne najave dovode do toga. Ove godine sam imao i boljih utakmica od ove, samo što prođu neprimijećeno. Bitno mi je da budem u funkciji momčadi. Naravno da bi svi mi htjeli biti u reprezentaciji, ali nije to nešto zbog čega bih bio više motiviran. Zar to znači da bih bio manje motiviran da sam bio pozvan u reprezentaciju? Naravno da sam tu iz treninga u trening i utakmice u utakmicu radim na sebi i da iz svega izađem kao bolji igrač. Motiv mi je bio visok i prije, a bit će i sad."

Dalić i Petković nisu imali poseban razgovor prije objave popisa tako da je i on tek tada saznao da nije pozvan.

"Nismo imali neku komunikaciju, bio sam malo iznenađen, ali reprezentacija je napravila veliki posao, uzela sedam bodova i ako izbornik misli da je tako najbolje, odluka je njegova. Ja ću sigurno biti tu i dalje i na dispoziciji ako zatreba."

FOTO: Emica Elveđi/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!