Nogomet

Young Boysi šokirali United na otvaranju, Rakitić i Sučić strijelci u festivalu penala

Matej Kačan • utorak, 14.09.2021.
Young Boysi šokirali United na otvaranju, Rakitić i Sučić strijelci u festivalu penala

Prvi termin prvog kola Lige prvaka odmah je donio jedno veliko iznenađenje i mnogo uzbuđenja. Manchester United poražen je u Švicarskoj, dok su Sevilla i Salzburg podijelili bodove u festivalu penala...

Vatreno je bilo na dvoboju Seville i Salzburga na susretu koji je otvorio skupinu G. Posebno mnogo događanja bilo je u prvom poluvremenu u kojem su svirana čak četiri kaznena udarca.

Tri su svirana za goste, jedan za domaće, tri od četiri izveli su Hrvati, a nakon 45 minuta rezultat je bio 1:1. Sudac susreta, Bjelorus Kubalkov imao je pune ruke posla, a sve je krenulo u 12. minuti.

Tad je priliku s bijele točke dobio Karim Adeyemi, ali je promašio cijela vrata. Zato je nakon preoštrog starta Jesusa Navasa u 20. minuti dužnosti izvođača za goste preuzeo Luka Sučić.

U-21 hrvatski reprezentativac imao je polovičan omjer, zabio je u 21. minuti, ali je u stativu zapucao svoj drugi, a Salzburgov treći penal u 37. minuti nakon što je vratar Bono zakasnio u pokušaju da doe do lopte prije napadača.

No, ni tu nije bio kraj VAR-u i kaznenim udarcima jer u 40. se pali video analiza na drugoj strani, a pravorijek je opet bijela točka. Za domaćina je dužnosti preuzeo Ivan Rakitić koji nije pogriješio i na poluvremenu je izjednačeno.

Kubalkov je već početkom drugog dijela opet imao posla, ovaj put je u 50. minuti morao pokazati svlačionicu Youssefu En Nesyriju koji je dobio drugi žuti i Sevillu ostavio s desetoricom.

Rakitić je igru napustio u 66. minuti, dok je Sučić ostao do kraja na terenu, a rezultat se do kraja nije mijenjao i ostao je na remiju s poluvremena.

Dosta zanimljivo je bilo i u Bernu gdje su Young Boysi ugostili Manchester United, a na tom je susretu pao i prvi pogodak ovosezonskog izdanja Lige prvaka u grupnoj fazi. Strijelca nije teško pogoditi, bio je to Cristiano Ronaldo.

Najbolji strijelac u povijesti ovog natjecanja zabio je svoj 175. pogodak u 12. minuti kad je veći dio posla sjajnom asistencijom obavio Bruno Fernandes. No, nakon toga stvari za United ne teku glatko.

Domaćin je krenuo igrati i napadati u potrazi za izjednačenjem, ali je United zadržao vodstvo na poluvremenu usprkos nekoliko dobrih pokušaja domaćina. Taj je posao postao višestruko teži nakon direktnog isključenja za Aarona Wan-Bissaku u 35. minuti.

Desni bočni je zakasnio u start na Martinsu i odmah je morao iz igre, a nakon toga se susret mijenja i United je u podređenom položaju. To su Young Boysi naplatili u 66. minuti kad je Nicolas Moumi Ngamaleu sjajnom reakcijom na niski ubačaj postavio 1:1.

United u drugom dijelu nije stvorio ništa i takav pristup na kraju je kažnjen. Igrala se duboka, peta minuta nadoknade kad je Jordan Siebatcheu iskoristio očajnu reakciju obrane te je zabio za delirij u Bernu i preokret.

Liga prvaka, prvo kolo:
Sevilla - RB Salzburg 1:1
Young Boys - Manchester United 2:1

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Young Boys2:1Manchester United
Villarreal2:2Atalanta
1Manchester United 611:8+311
2Villarreal 612:9+310
3Atalanta 612:13-16
4Young Boys 67:12-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!