Košarka

Aco Petrović napustio klupu Brazila, posvetit će se samo Pesaru

Matej Kačan • srijeda, 15.09.2021.
Aco Petrović napustio klupu Brazila, posvetit će se samo Pesaru
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Hrvatski košarkaški trener Aleksandar Petrović napustio je klupu brazilske reprezentacije nakon četiri godine te će se posvetiti samo klupskim obvezama...

Nakon četiri godine provedene na izborničkoj klupi reprezentacije Brazila, hrvatski košarkaški stručnjak Aleksandar Petrović objavio je kako je njegovom mandatu došao kraj.

Aco je prije dva mjeseca preuzeo talijanski Pesaro, a nakon razmišljanja je došao do odluke da nastavi samo s novim klubom i odrekne se obveza u reprezentaciji.

Brazil je s Petrovićem na klupi u 33 utakmice imao omjer 26-7, a uspio se kvalificirati na SP 2019. te AmeriCup 2020. Ipak, Aco i Brazil nisu uspjeli izboriti OI u Tokiju, u finalu u Splitu poraženi su od Njemačke.

"Nakon četiri predivne godine na klupi, mislim da je vrijeme za odlazak. Odlazim s boli u srcu jer se nismo kvalificirali na OI. Mislim da je vrijeme za novo poglavlje brazilske košarke. Želim svu sreću Savezu, igračima, tehničkom osoblju, navijačima, svima. Ovdje imam velike prijatelje, bile su ovo četiri nezaboravne godine za mene. Hvala vam svima i sretno u budućnosti", poručio je Aco na odlasku.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!