Nogomet

I Šahtar upoznao Šerif, Borussia Dortmund slavila u Istanbulu

Branimir Korać • srijeda, 15.09.2021.
I Šahtar upoznao Šerif, Borussia Dortmund slavila u Istanbulu

Odigrana su prva dva susreta današnjeg programa Lige prvaka. Šerif se upisao u povijest pobjedom protiv Šahtara, a Borussia Dortmund slavila je u Istanbulu...

Šerif je u svom prvom, povijesnom nastupu u skupini Lige prvaka, nastavio s iznenađenjima i svladao Šahtar s 2:0. Nakon što je eliminirao Crvenu zvezdu i Dinamo u kvalifikacijama, pokazao je protiv Šahtara da sve to nije bilo slučajno.

Moldavci su ponovno protivniku prepustili loptu i koristili pogreške koje su se događale.

Već u 16. minuti stigli su do vodstva kada je Cristiano prošao lijevom stranom i sjajno nabacio u sredinu, tamo se odlično snašao Adama Traore i pucao iznad glave Pjatova koji je mogao i bolje reagirati.

U 62. minuti novi pogodak za Šerif, a ovdje je zaspala kompletna obrana Šahtara. Ponovno s lijeve strane nabacio je Cristiano, imao je potpuno čistu stranu i puno prostora, idealno je centrirao na glavu Yansanea kojeg su gostujući braniči ostavili samog i on ne griješi.

Pokušavao je Šahtar do kraja susreta nešto promijeniti, ali nije išlo i upisao je poraz.

Borussia je u Istanbulu bila bolja od Bešiktaša s 2:1. Domaćinu je nedostajao Domagoj Vida koji je zaradio ozljedu u turskom prvenstvu.

U 20. minuti Borussia je povela iz lijepe akcije, lopta je došla na desnu stranu za Meuniera koji daje iz prve u 16 metara prema Bellinghamu, on odlično prima lopta u iskosa pogađa za vodstvo.

Utakmica teško može proći bez gola Erlinga Haalanda koji u sudačkoj nadoknadi prvog dijela podiže na 2:0. Bellingham je bio asistent, proigrao ga je na petercu, a Halland takvo što ne promašuje.

Bešiktaš je do kraja susreta smanjio na 2:1, Pjanić je ubacio, a Francisco Montero zabio za 2:1. Marin Pongračić kod gostiju igrao je od 70. minute.

Liga prvaka, prvo kolo:
Šerif - Šahtar 2:0
Bešiktaš - Borussia Dortmund 1:2

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Bešiktaš1:2Borussia D.
Sporting1:5Ajax
1Ajax 620:5+1518
2Sporting 614:12+29
3Borussia D. 610:11-19
4Bešiktaš 63:19-160

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!