Automoto

Ništa od mirovine: Vettel potvrđen uz Strolla i za sljedeću sezonu

Matej Kačan • četvrtak, 16.09.2021.
Ništa od mirovine: Vettel potvrđen uz Strolla i za sljedeću sezonu

Nekadašnji svjetski prvak u Formuli 1 Sebastan Vettel otklonio je sve sumnje oko odlaska u mirovinu te je potvrđen kao dio vozačke postave Aston Martina za sljedeću sezonu...

Iako se u talijanskim medijima posljednjih tjedana pisalo o tome kako je nekadašnji svjetski prvak u Formuli 1 Sebastian Vettel odlučio otići u mirovinu, u četvrtak su takvi navodi službeno demantirani.

Aston Martin potvrdio je svoju vozačku postavu za sljedeću sezonu, a ona ostaje ista kao i ove: Uz Vettela za Aston Martin vozit će Lance Stroll.

Thanks to Lance and Sebastian for making their mark this year.

Here’s to 2022.#IAM #Announced pic.twitter.com/yO0ZOP3QX6— Aston Martin Cognizant F1 Team (@AstonMartinF1) September 16, 2021

Vettel je potpisao višegodišnji ugovor 2020. kad je stigao kao zamjena za Sergija Pereza nakon otkaza u Ferrariju, ali je bilo neizvjesnosti oko tih navoda koji su na kraju demantirani.

"Zaista se veselim tome što ću voziti novu generaciju Formula 1 bolida. Izgled im je drukčiji i nova tehnička pravila bi nam trebala dati priliku da imamo bolide koji se utrkuju mnogo tjesnije nego dosad. Uzbudljivije utrkivanje bit će sjajno za vozače, ali i navijače", kazao je Vettel.

Nijemac je ove sezone krenuo nešto sporije, ali je uhvatio ritam pa je u Monacu bio peti, na podiju u Bakuu te je odradio sjajnu vožnju u Mađarskoj gdje je završio drugi, ali je na kraju diskvalificiran.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!