Nogomet

Niko Kovač do tijesne pobjede, Jakiću remi protiv Fenerbahčea

Branimir Korać • petak, 17.09.2021.
Niko Kovač do tijesne pobjede, Jakiću remi protiv Fenerbahčea

Odigrani su i preostali susreti prvog kola Europske lige. Od Hrvata najsretniji je bio Niko Kovač koji je slavio protiv Sturma...

Vrlo zanimljivu utakmicu odigrali su Leicester i Napoli, a domaćin je ispustio pobjedu iz ruku. Vodio je 2:0 golovima Ayozea Pereza i Harveyja Barnesa, ali s dva gola Victora Osimhena gosti su se vratili u utakmicu. Prije nego mu se otvorilo, Osimhen je propustio neke dobre prilike. Loša vijest za Leicester je i isključenje Wilfreda Ndidija kojeg neće imati na gostovanju u Varšavi kod Legije.

Monaco je potpuno dominirao susretom protiv Sturma, ali došao je do samo jednog pogotka. Postigao ga je u 66. minuti Krepin Diatta što je osiguralo pobjedu domaćinu.

Kako se i očekivalo, PSV i Real Sociedad odradili su jako dobru utakmicu. Domaćin je bio nešto bolji, međutim nisu dovršili posao. Poveli su u 32. minuti golom Marija Götzea, ali do 39. minute Sociedad je došao do preokreta golovima Januzaja i Isaka. Odmah na početku drugog dijela Gakpo poravnava na konačnih 2:2.

Napeto je bilo u Pireju gdje je Olympiakos s 2:1 golom Reabciuka slavio protiv Antwerpa koji se pojavio u jako dobrom stanju.

Eintracht je s Fenerbahčeom odigrao 1:1. Gosti su poveli golom Özila, a izjednačio je Lammers. U sudačkoj nadoknadi gosti su imali kazneni udarac koji nije realizirao Pelkas. Kristijan Jakić odradio je cijelu utakmicu.

Josip Radošević odigrao je cijelu utakmicu, a Marko Divković igrao je do 69. minute za domaćina. Borna Barišić odradio je cijelu utakmicu u porazu Rangersa protiv Lyona.

Europska liga, prvo kolo:
Leicester - Napoli 2:2
Monaco - Sturm 1:0
PSV - Real Sociedad 2:2
Olympiakos - Antwerp 2:1
Eintracht - Fenerbahče 1:1
Brondby - Sparta 0:0
Rangers - Lyon 0:2

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Brøndby0:0Sparta Prag
FC Rangers0:2Lyon
1Lyon 616:5+1116
2FC Rangers 66:5+18
3Sparta Prag 66:9-37
4Brøndby 62:11-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!