Nogomet

Hrvatska na Socca Kontinentalnom kupu svladala Bugarsku i izgubila od Rusije

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 19.09.2021.
Hrvatska na Socca Kontinentalnom kupu svladala Bugarsku i izgubila od Rusije

Nakon početnog poraza od domaćina Rumunja prvog dana natjecanja te remija s Moldavijom dan kasnije, naši reprezentativci u nastavku Socca Kontinentalnog kupa u malom nogometu u rumunjskom gradu Iasiju odmjerili su snage s Bugarskom te vrlo jakim, aktualnim svjetskim prvacima Rusima.

U susretu s Bugarskom Hrvatska je slavila s visokih 5:1 te tako stigla do svoje prve pobjede na tome turniru. No Rusi su se očekivano pokazali kao tvrd orah te su slavili s 4:1, iako su naši reprezentativci pružili odličan otpor.

"Utakmica protiv Bugarske bila je naša najbolja utakmica na ovome turniru. Kako vrijeme odmiče, sve smo uigraniji, rastemo iz utakmice u utakmicu i za sada to dobro izgleda", rekao je izbornik reprezentacije Željko Ostrman.

Prva pobjeda na turniru razgalila je i igrače.

"Zadovoljan sam s ekipom. Odigrali smo vrlo dobru utakmicu. Dali smo stvarno sve od sebe, vidjela se želja za pobjedom. Iz utakmice u utakmicu rastemo i to smo danas pokazali na terenu", kazao je Alen Grafina koji je baš protiv Bugarske zabio i svoj prvi zgoditak u hrvatskome dresu.

"Jako sam sretan što sam uspio zabiti i svoj prvi gol za reprezentaciju. Nadam se da će ih biti još puno. Ponosan sam što sam dio ove ekipe", nadodao je Grafina.

Pozitivnog dojma bio je i jedan od splitskih aduta naše reprezentacije, iskusni malonogometaš Mijo Mišerda.

"Protiv Bugarske smo definitivno odigrali najbolje do sada. To nam je bila treća zajednička službena utakmica. Upoznajemo se još uvijek i sada stvarno dobro izgledamo", prokomentirao je Mišerda.

Utakmica s Rusijom ipak je otišla na stranu aktualnih svjetskih prvaka, ali veseli činjenica da se Hrvatska veći dio utakmice nalazila u rezultatskom egalu. Tek krajem susreta Rusi se odvajaju te slave s 4:1.

"Čestitao bih Rusiji na pobjedi. Dojmovi su pozitivni jer rasli smo iz utakmice u utakmicu, a danas smo odigrali vjerojatno najzreliji susret, ali svjetski prvaci su ipak možda bili prejak zalogaj za nas. 4:1 zvuči ipak kao previsok rezultat jer na terenu to nije izgledalo tako", riječi su Denisa Kuzmanića.

Hrvatsku reprezentaciju još očekuje susret s Belgijom, a taj dvoboj, kao i sve do sada, možete pratiti uživo u programu Sportske televizije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!