Zimski sportovi

Canucksi i Canadiensi jedini neće koristiti puni kapacitet dvorane

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 24.09.2021.
Canucksi i Canadiensi jedini neće koristiti puni kapacitet dvorane

Vodstvo NHL lige vjeruje kako će 30 od 32 momčadi imati puni kapacitet dvorana u sezoni koja dolazi, a jedine dvije momčadi koje neće dozvoliti "sell out" su kanadski klubovi Vancouver Canucks i Montreal Canadiens.

Prema internom dokumentu podijeljenom NHL momčadima ranije ovog tjedna, vodstvo NHL lige vjeruje da će 30 od 32 momčadi imati rasprodane dvorane.

Dvije ekipe za koje se ne očekuje da će dopustiti prodaju svih ulaznica su Vancouver Canucks i Montreal Canadiens.

Vancouver bi mogao dozvoliti prodaju oko 50 posto kapaciteta Rogers Arene, koja inače prima 18.910 gledatelja, dok Canadiensi planiraju otvoriti 33 posto od 21.302 kapaciteta Bell Centra.

Osim projekcija broja gledatelja, u dopisu lige navodno su opisane i predviđene smjernice vezane za cijepljenje za sve franšize.

Deset klubova planira zahtijevati od navijača dokaz o cijepljenju, a to su Buffalo Sabres, Calgary Flames, Canadiens, New York Rangers, Ottawa Senators, San Jose Sharks, Seattle Kraken, Toronto Maple Leafs, Canucks i Winnipeg Jets.

Gledatelji koji će prisustvovati utakmicama Anaheim Ducksa, Boston Bruinsa, Chicago Blackhawksa, Edmonton Oilersa, Los Angeles Kingsa, Nashville Predatorsa, New York Islandersa i St. Louis Bluesa će morati pokazati dokaz o cijepljenju ili dokaz o negativnom testu na COVID-19.

Preostalih 14 klubova (Arizona Coyotes, Carolina Hurricanes, Colorado Avalanche, Columbus Blue Jackets, Dallas Stars, Detroit Red Wings, Florida Panthers, Minnesota Wild, New Jersey Devils, Philadelphia Flyers, Pittsburgh Penguins, Tampa Bay Lightning, Vegas Golden Knights i Washington Capitals) neće zahtijevati od navijača pokazivanje potvrde o cijepljenju ili negativne testove na COVID - iako bi neki klubovi mogli promijeniti svoje odluke do početka sezone.

Osim toga, 11 od 32 franšize NHL-a neće zahtijevati od gledatelja nošenje maske, dok će Ducksi to tražiti samo od navijača koji nisu cijepljeni.

"S jedne strane, naš zdravstveni sustav je u potpunoj krizi i uskoro će se raspasti", rekao je dr. Noel Gibney za Global News u Alberti. "Ali u isto vrijeme, život se pretvara da ide normalno."

Drugi liječnik, Shazma Mithani iz Edmontona, nazvao je prepune arene "strašnom idejom".

"Bismo li zaista trebali imati tisuće i tisuće ljudi u zatvorenom prosotru koji viču i piju pivo kad je naš zdravstveni sustav na rubu kolapsa?", rekao je Mithani za Global News.

Što se tiče igrača, prošli tjedan zamjenik povjerenika NHL-a Bill Daly rekao je za nekoliko medija da će 98 posto igrača biti potpuno cijepljeni protiv COVID-19 do otvaranja sezone 12. listopada.

Za razliku od igrača, treneri u NHL-u moraju primiti cjepivo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!