Košarka

Radulović: 'Nova smo i mlada ekipa, ali imamo dosta potencijala'

Branimir Korać • petak, 24.09.2021.
Radulović: 'Nova smo i mlada ekipa, ali imamo dosta potencijala'
Foto: Kristijan Komarica

Jedna od momčadi koje su uoči ove sezone prošle kroz brojne promjene je i Zabok. Novi trener, dosta novih igrača, sve to treba tek sjesti na svoje mjesto...

Zabok je u novu sezonu krenuo teškim gostovanjem, igrao je kod Zadra i upisao poraz 77:51, ali na otvaranju sezone nije baš puno toga išlo u prilog Zdravku Raduloviću. Gostovanje kod Zadra teško je samo po sebi i kada imate uigranu i kompletnu ekipu, međutim ovako su praktički i prije susreta Zabočani bili pred porazom.

"Mi smo potpuno nova i mlada ekipa, malo je igrača ostalo od prošle sezone. Imali smo i dosta ozljeda u pripremnom razdoblju tako da nismo mogli normalno raditi sa svim igračima. Popića i Budimira smo dobili pred sam početak sezone i treba vremena da sve sjedne na svoje mjesto. Međutim imamo dosta potencijala", kaže nam Radulović.

U drugom kolu Zabočani će igrati protiv Vrijednosnica Osijek koje su iznenadile na početku sezone protiv Sonik Puntamike visokom pobjedom.

"Tom visokom pobjedom Osječani su iznenadili košarkašku javnost, odigrali su stvarno dobro, ali i ne vjerujem da Sonik može lošije od onoga. Treba pričekati da se odigra par kola pa će se bolje vidjeti tko je gdje. Mi igramo kod kuće, nakon dugo vremena imat ćemo i naše navijače na tribinama, nadamo se da će doći u što većem broju, a mi ćemo napraviti sve da dođemo do pobjede."

Nakon objave kako će igrati ABA 2 ligu, Osječani su se pojačali s još dvojicom iskusnijih krilnih igrača.

"Stigao im je kapetan Južnog Sudana, upoznao sam ga putem videa, a stigao je i Mladen Grušanović, sjećam se još njegovog oca Mijaila koji je bio jako dobar igrač. No to može biti dvosjekli mač, novi igrači mogu imati pozitivan utjecaj, ali isto tako nisu uigrani s momčadi. Uglavnom mi smo dobro trenirali i spremni smo, uočili smo otkud nam prijeti opasnost."

Ozljede ne prestaju mučiti Zabočane koji su ostali bez ovoljetnog pojačanja.

"Ostali smo bez Gunjine zbog ozljede koljena na duže vrijeme i to je veliki hendikep. Drago mi je da smo dobili Popića koji je bio ogroman potencijal, ali ozljede su ga usporile, no stigao je u jako dobrom stanju, u Ciboni su ga dobro pripremili. Puno mi znači i što je Veljko Budimir s nama, on je ozbiljan igrač koji je dugo bio u Mađarskoj, pravi je profesionalac i velika mi je pomoć."

Zabočani protiv Vrijednosnica igraju u subotu od 19 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!