Tenis

Monfils najlakše do polufinala, prvi nositelj zaustavio Murrayja

Mihaela Bradovski • petak, 24.09.2021.
Monfils najlakše do polufinala, prvi nositelj zaustavio Murrayja

Prvi, drugi i treći nositelj prošli su u polufinale turnira u Metzu. Uljez među njima je nepostavljeni Nijemac Peter Gojowczyk koji je stigao iz kvalifikacija...

Najlakši posao u četvrtfinalu imao je Gael Monfils koji je za samo 68 minuta eliminirao Nikoloza Basilašvilija. Monfils je dominirao mečom, Basilašvili je samo jednom došao do breaka, ali tim osvojenim servisom tek je odgodio egzekuciju. Odmah nakon toga izgubio je svoj servis i upisao poraz 6:3, 6:3.

Dosta posla imao je drugi nositelj Pablo Carreno Busta protiv dolazeće zvijezde Holgera Runea. Mladi Danac odveo je meč u treći set gdje je Carreno Busta ipak bio mirniji u završnici.

U tri seta otišao je i meč najslabijeg para na papiru, onaj između Petera Gojowczyka i Marcosa Girona. Gojowczyk je odnio pobjedu u tri seta nakon što je Giron dosta pao poslije osvajanja prvog seta.

Andy Murray zaustavljen je u četvrtfinalu gdje ga je čekao prvi nositelj Hubert Hurkacz. Hurkacz je slavio u dva seta, no vodila se velika bitka, posebno u prvom setu. Za prolaz mu je bio dovoljan jedan break u cijelom meču.

ATP Metz, četvrtfinale:
Gael Monfils (Francuska, 3) - Nikoloz Basilašvili (Gruzija, 8) 6:3, 6:3
Pablo Carreno Busta (Španjolska, 2) - Holger Rune (Danska) 6:4, 3:6, 6:4
Peter Gojowczyk (Njemačka) - Marcos Giron (SAD) 3:6, 6:1, 6:3
Hubert Hurkacz (Poljska, 1) - Andy Murray (Velika Britanija) 7:6(4), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!