Tenis

Hurkacz i Carreno-Busta igrat će u finalu Metza

Matej Kačan • subota, 25.09.2021.
Hurkacz i Carreno-Busta igrat će u finalu Metza
Foto: Pixsell

U polufinalima ATP turnira u Metzu nije bilo iznenađenja. Finale na tvrdoj podlozi izborila su dva najbolje postavljena tenisača, Hubert Hurkacz i Pablo Carreno-Busta...

Očekivano vrlo izjednačen i dramatičan dvoboj polufinala ATP turnira u Metzu nije razočarao. Treći nositelj i domaći predstavnik Gael Monfils pružio je jak otpor Pablu Carreno-Busti, ali je drugi nositelj ipak slavio u dva seta.

No, oba su bila vrlo izjednačena. U prvom je Monfils sjajno krenuo i poveo s 3:0, ali je Busta okrenuo s breakovima za 4:3, a onda i za 6:5 te je slavio u 12 gemova, dok u drugom setu gubljenja servisa nije bilo.

Ušlo se zato u trinaestu igru gdje je Monfils imao 6:3, ali je prosuo čak četiri set lopte. Španjolac je opet izveo sjajan preokret te je iskoristio drugu meč loptu, onu pri 9:8 te je slavio nakon sat i 49 minuta igre.

Prvi nositelj Hubert Hurkacz također nije imao lak posao. Na drugoj strani stajao je 101. igrač svijeta, Nijemac Peter Gojowczyk koji je bio vrlo ugodno iznenađenje turnira te je pružio sjajan otpor, posebno u drugom setu.

Nakon 6:4 u prvom za Poljaka je Nijemac krenuo s 2:0 u drugi, ali je dobio break za 4:4 pa se ušlo u trinaestu igru. Tamo je Hurkacz otvorio sa sjajnih 5:1, ali si je malo zakomplicirao život prije nego što je ipak slavio sa 7:4.

ATP Metz, polufinale:
Hubert Hurkacz (Poljska, 1) - Peter Gojowczyk (Njemačka) 6:4, 7:6
Pablo Carreno-Busta (Španjolska, 2) - Gael Monfils (Francuska, 3) 7:5, 7:6

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!