Automoto

Gužva na dnu: Bottas također promijenio motor i startat će sa 17. mjesta

Matej Kačan • nedjelja, 26.09.2021.
Gužva na dnu: Bottas također promijenio motor i startat će sa 17. mjesta

Na VN Rusije u Sočiju najzanimljivije će biti na dnu startne liste gdje je Charlesu Leclercu i Maxu Verstappenu pridružio i Mercedesov Valtteri Bottas...

Jakim imenima Maxa Verstappena i Charlesa Leclerca se na dnu startne liste za VN Rusije u Sočiju pridružilo još jedno poznato ime, ono Valtterija Bottasa.

Razlog je isti, Mercedes je na Bottasovom bolidu promijenio motor usprkos činjenici da je Finac i na VN Italije također dobio novu pogonsku jedinicu te se s dna probio do treće pozicije.

Taktička je ovo odluka Mercedesa jer Finac tako do kraja sezone dobiva još jedan motor na korištenje i dodatnu opciju, a svi u Sočiju računaju na kišu i probijanje boljih vozača u poretku.

No, rijetko kome je promaknuo onaj skriveni motiv, a to je pokušaj zatvaranja prilike za proboj Verstappenu. Naime, Bottas će krenuti sa 17. mjesta, ispred Leclerca, Verstappena i Latifija.

To znači da će imati direktan dvoboj s Verstappenom na dnu poretka i vjerojatno će Mercedesu poslužiti kao oružje koje bi trebalo usporiti Verstappenov napredak kroz grid. Ako plan uspije, Lewis Hamilton dobit će dovoljno vremena za svoj pokušaj skoka s četvrte pozicije, ali i dovoljnu zalihu bodova za povratak na vrh ukupnog poretka vozača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!