Automoto

Lewis Hamilton prvi vozač sa 100 pobjeda, Norris podcijenio kišu

Branimir Korać • nedjelja, 26.09.2021.
Lewis Hamilton prvi vozač sa 100 pobjeda, Norris podcijenio kišu

Lewis Hamilton pobjednik je utrke za Veliku nagradu Rusije. Hamilton je u Sočiju tako stigao do svoje 100. pobjede u karijeri i prvi je vozač kojem je to uspjelo...

Sjajan posao odradio je Lewis Hamilton u Sočiju. Hamilton je odnio pobjedu ispred Maxa Verstappena koji je startao sa začelja, ali je odličnom taktikom i vožnjom došao do postolja.

Lando Norris je najveći tragičar ove utrke. Norris je vodio najvećim dijelom utrke, ali u završnici je podcijenio kišu koja je počela padati, napravio veliku pogrešku i na kraju završio kao sedmi.

Mjesto na podiju uz Hamiltona i Verstappena zauzeo je i Carlos Sainz koji je također odradio jako dobru utrku.

Dramu u utrku donijela je kiša koja je počela padati u zadnjim krugovima, praktički svi su se odlučili za promjenu guma, no McLaren i Norris riskirali su, nisu željeli ostati bez prvog mjesta i u predzadnjem krugu izgubio je kontrolu nad bolidom te završio van staze.

Bio je to poklon za Hamiltona i potvrda loše odluke i Norrisa i McLarena. Na kraju je ipak ušao u box, ali bilo je kasno i vratio se na šestu poziciju.

"Momčad je napravila sjajan potez na kraju utrke, nisam htio dopustiti Landu da još više odmakne, ali nisam ni znao što se događa s vremenom. Jako sam zahvalan cijelom timu koji je znao što radi i to nam je donijelo pobjedu", govorio je Hamilton.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!