Nogomet

Hrvatski malonogometaši nadaju se borbi za naslov svjetskog prvaka u Meksiku

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 28.09.2021.
Hrvatski malonogometaši nadaju se borbi za naslov svjetskog prvaka u Meksiku

Hrvatska socca malonogometna reprezentacija prije nešto više od tjedan dana vratila se s Kontinentalnog kupa u rumunjskom gradu Iasiju.

Iako su se hrvatski reprezentativci tamo osvojili četvrto mjesto, pokazali su da se mogu nositi s vrlo jakim reprezentacijama, a zadovoljni viđenim bili su i čelnici Hrvatskog socca malonogometnog saveza.

"Zadovoljni smo nastupom u Rumunjskoj jer na ovo natjecanje nismo išli s rezultatskim imperativom, već u svrhu pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo. Izbornik je dobio uvid u igrački kadar, a imao je priliku i odigrati utakmice s ponajboljim svjetskim malonogometnim reprezentacijama", pojasnio je Vedran Prga u ime Hrvatskog socca malonogometnog saveza.

Sličnog mišljenja bio je i izbornik Željko Ostrman.

"Pokazali smo da možemo parirati svim reprezentacijama u Rumunjskoj. Kako vrijeme odmiče i kako ćemo se pripremati za Svjetsko prvenstvo mislim da ćemo uloviti formu s kojom možemo napasti i same aktualne svjetske prvake", optimističan je bio Ostrman.

Ipak, hrvatski izbornik u Rumunjskoj nije mogao računati na kompletan igrački kadar.

"Kako je ovdje ipak riječ o amaterskom sportu, zbog poslovnih obveza izostali su neki od stožernih igrača reprezentacije poput Marka Pavlovića, Ernesta Malarića, Bojana Vručine i drugih. Ali zato je svoju priliku dobilo nekoliko mlađih igrača i mora se priznati kako su opravdali izbornikovo povjerenje", nastavio je Prga.

A najiščekivaniji događaj u ovome sportu, Svjetsko prvenstvo u malom nogometu održat će se sljedeće godine u travnju na vrlo atraktivnoj lokaciji - meksičkom otoku Cozumel.

"Ono što je za sada poznato je da će Hrvatska nastupiti u Meksiku, ali o ciljevima trenutno ne možemo govoriti jer to ovisi o financijama. Nadamo se kako će nas sponzori podržati kako bi u Meksiko mogli otići u punom sastavu i možda čak i konkurirati za naslov prvaka svijeta", za kraj je rekao Prga.

Hrvatske reprezentativce sada čeka nastavak priprema i naporni treninzi, a u planu je organizacija jake međunarodne prijateljske utakmice krajem listopada, koja bi pomogla što boljem hvatanju forme reprezentativcima za nadolazeće Svjetsko prvenstvo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!