Košarka

Raspoloženi Goričani pregazili Slovake, poraz Šibenke od Levica

Branimir Korać • utorak, 28.09.2021.
Raspoloženi Goričani pregazili Slovake, poraz Šibenke od Levica
Foto: Pixsell

S nastupom u Alpe Adria kupu krenuli su i hrvatski klubovi. Gorica je sjajno krenula i s visokih 93:69 svladala je slovačku momčad Spišski Rytieri. Šibenka nije bila tako uspješna, ona je kod kuće poražena od također slovačke momčadi Levica sa 79:64...

Gorica je pokazala već u prvom kolu kako će svima biti težak protivnik u Alpe Adria kupu. Protiv Spišski Rytiera bila je vrlo uvjerljiva i odlično je otvorila nastup u ovom natjecanju.

Slovaci su izdržali jednu četvrtinu, ali čim su krenule ozbiljnije rotacije, Gorica se dizala, a gosti su padali.

Kako je susret odmicao, tako je i prednost Gorice rasla, na odmoru je već bila dvoznamenkasta, a u drugom poluvremenu gosti su se potpuno raspali.

Mate Kalajžić ubacio je 16 poena uz osam asistencija i pet skokova, Marko Baković dodao je 15 poena, a Borna Kapusta čak 13 asistencija.

Gosti su imali svega osmoricu igrača, a predvodili su ih Michal Batka s 20 poena i pet skokova i Ivan Gavrilović s 13 poena.

Šibenčani nisu bili toliko uspješni i uvjerljivo su poraženi od Patriota Levica sa 79:64. Moglo je biti i uvjerljivije, na poluvremenu su gosti već vodili 48:29 i tek u zadnjoj četvrtini uspio je domaćin ublažiti poraz.

Po 13 poena kod Šibenke ubacili su Domagoj Bašić i Pavao Paić (osam skokova) dok je Adnan Arslanagić ubacio 12 poena uz šest skokova. Kod pobjednika David Abraham ubacio je 17 poena, a Simon Krajčović dodao je 15 poena i šest skokova.

Alpe Adria kup, prvo kolo:
Gorica - Spišski Rytieri 93:69
Šibenka - Patrioti Levice 64:79

FOTO: Marin Tironi/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!