Nogomet

PSG napokon svladao City, Messi zabio fantastičan prvijenac

Matej Kačan • utorak, 28.09.2021.
PSG napokon svladao City, Messi zabio fantastičan prvijenac

Nakon drugog kola Lige prvaka u skupini B, uz PSG je neočekivano na vrhu Club Brugge. Dvojac koji je remizirao u međusobnom ogledu je u drugom kolu upisao pobjede, PSG nad Cityjem uz gol Messija, a Brugge u gostima kod Leipziga...

PSG - Manchester City 2:0

Mnogo se očekivalo od ovog dvoboja, i on svakako nije razočarao. Napokon smo od PSG-a vidjeli tu silnu napadačku moć ove ekipe, dok City svoju dominaciju i inicijativu nije uspio okruniti pokraj sjajnog Donnarumme na golu domaćina pa su Parižani slavili i uzeli četvrti bod uz veliku psihološku prednost i olakšanje.

Početak susreta bio je idealan za PSG, već u osmoj minuti Parižani su poveli. Akcija je potekla s desne strane gdje su sjajno surađivali Hakimi i Messi, a lopta se odbila na desetak metara gdje ju Idrissa Gueye zakucava u mrežu.

No, nakon toga se PSG povukao, a City je preuzeo inicijativu i loptu te je morao napasti. Na prvu pravu prijetnju čekalo se do 27. minute kad su Građani promašili zaista nemoguće.

Prvi ubačaj Kevina de Bruynea išao je na rub peterca odakle Raheem Sterling glavom gađa gredu, dok na odbijenoj lopti Bernardo Silva reagira očajno i s manje od metra opet šalje loptu u gredu.

Najbolju priliku za PSG s druge je strane propustio Ander Herrera kojem je Mbappe složio udarac s ruba 16 metara, ali Ederson je pokazao svoju kvalitetu i odbio u korner.

U 39. se malo zakuhalo na terenu, De Bruyne je jako oštro ušao u Gueyea za žuti karton, Parižani su opkolili suca i htjeli crveni, ali odluka je ostala. Do poluvremena je City stvorio još jednu bolju šansu, opet nakon ubačaja. Ovaj put je Ruben Dias pucao glavom iskosa, ali je Donnarumma na mjestu.

City nije imao ideje kako točno napasti vrlo organizirani PSG u drugom dijelu, a s druge strane po svakoj osvojenoj lopti prijetila je izrazita individualna kvaliteta. Tako u 65. minuti bježi Neymar nakon sjajnog dodavanja Hakimija, ali gađa vanjski dio mreže.

U 74. minuti PSG je napokon pokazao svu raskoš svoje napadačke moći. Munjevita kontra i akcija, Verratti je desno izbacio Messija koji vuče, ulazi u sredinu i dodaje Mbappeu, ovaj ostavlja petom natrag za Messija koji iz prve tuče s ruba 16 metara i matira nemoćnog Edersona za svoj prvijenac u dresu PSG-a.

Ostalo je tek iskontrolirati susret do kraja i ne upasti u neku veliku trku i jurnjavu za PSG, i u tome je Pochettinova ekipa pokazala iznimnu zrelost koju je pokazivala i nakon prvog, a prije drugog pogotka dok je upijala sav taj pritisak Cityja bez da je kapitulirala. Većih problema nije bilo pa PSG s 2:0 upisuje ogromna tri boda.

RB Leipzig - Club Brugge 1:2

Krenulo je idealno za Leipzig, ali je Brugge onda pokazao da nikako nije mačji kašalj od ekipe i da remi s PSG-om u prvom kolu nije bio slučajan. Već u petoj minuti Forsberg odlaže loptu koju Christopher Nkunku šalje u mrežu, ali slijedi preokret.

Već u 22. Hans Vanaken izjednačava, a u 41. je kompletiran i preokret nakon što je Mats Rits bio najbolje pozicioniran na odbijancu te je zabio za 2:1.

Jesseu Marschu bilo je jasno da je osam primljenih golova u 135 minuta Lige prvaka nedopustivo pa je promijenio sustav, umjesto wingbacka Mukielea na poluvremenu ulazi Joško Gvardiol kao klasični branič za dodatnu čvrstinu.

Zaigrao je Leipzig nakon toga mnogo odlučnije i s više kontrole i balansa u ekipi pa je u prvih 20 minuta poluvremena imao gotovo 70 posto lopte u nogama, ali nije zabio gol. Najbliže tome stigao je Forsberg kojem je Mignolet sjajno "skinuo" udarac glavom i Brugge je preživio početni nalet u drugom dijelu.

Nakon što je to preživio, mogao je i riješiti sve jer je u 72. minuti Noa Lang zatresao mrežu, ali je to učinio iz zaleđa i nakon VAR provjere pogodak je poništen.

Ipak, Brugge je do kraja izdržao s vodstvom i s četiri boda neočekivano se nalazi na vrhu skupine uz PSG, dok je Leipzig ostao na samom dnu skupine bez bodova.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

PSG2:0Manchester City
RB Leipzig1:2Club Brugge
1Manchester City 618:10+812
2PSG 613:8+511
3RB Leipzig 615:14+17
4Club Brugge 66:20-144

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!