Nogomet

Milan opet prosuo vodstvo s poluvremena, Atletico slavio penalom u nadoknadi

Matej Kačan • utorak, 28.09.2021.
Milan opet prosuo vodstvo s poluvremena, Atletico slavio penalom u nadoknadi

U susretu skupine B drugog kola Lige prvaka, dvoboj europskih velikana Milana i Atletico Madrida završio je bez pobjedom gostiju koji su za pobjedu zabili iz kasnog kaznenog udarca...

Milan - Atletico Madrid 1:2

Nogometaši Milana su na dva od četiri odigrana poluvremena ovosezonskog izdanja Lige prvaka otišli s vodstvom, ali za to nakon susreta s Liverpoolom i Atletico Madridom imaju pokazati nula bodova.

Činilo se kako ovaj put potpunog preokreta neće biti jer Milan je dugo odolijevao napadima i gol za 1:1 primio je tek u 84. minuti, ali presudila mu je ruka vlastitog igrača za kasni penal i pobjedu Atletica s 2:1.

Iako je u prvom poluvremenu Milan zabio i poveo, najviše posla imao je sudac te VAR. Sve je krenulo u 11. minuti kad se provjeravao kazneni udarac za Atletico Madrid, ali takve odluke nije bilo.

Četiri minute kasnije Franck Kessie dobiva žuti karton, što će se pokazati vrlo važnim za utakmicu, a u 17. imamo novu VAR provjeru oko možebitnog jedanaesterca, ovaj put na drugoj strani, ali odluka je ista.

Prva nogometna uzbuđenja imamo u 19. minuti kad je Ante Rebić sjajno tukao prema vratima, ali Oblak još bolje brani. No, minutu kasnije je i Oblak nemoćan.

Brahim Diaz pronašao je Rafaela Leaoa koji puca s nekih 15 metara, a precizan udarac ulazi uz stativu i koprca se u mreži za vodstvo domaće ekipe.

No, nakon tog gola Stefano Pioli ima glavobolje. U 29. je minuti Kessie napravio novi oštar prekršaj te je zaradio drugi žuti, a Pioli mora raditi promjene i učvrstiti sredinu pa iz igre izlazi Rebić koji je ionako bio nervozan i netom je zaradio žuti zbog prigovora sucu.

U nadoknadi prvog dijela se budi i Atletico preko Luisa Suareza, ali pogotka nema. Drugi dio počinje očekivanom dominacijom Atletica, prijete Kondogbia pa Suarez, ali oba udarca iz sjajnih šansi idu pokraj gola.

Milan je u drugom dijelu bio apsolutno nemoćan i Atletico se našao u situaciji da dominira i nasrće na gol, nešto na što Simeoneove momčadi svakako nisu navikle. No, nisu se loše Španjolci snašli u toj ulozi, iako su blok probili ipak malo prekasno za preokret.

Imali su gosti i individualnu klasu Antoinea Griezmanna koji je u 84. minuti mirno iz prve pogodio za 1:1, a samo dvije minute kasnije Milan iz svog prvog udarca u drugom dijelu propušta sjajnu šansu za Alessandra Florenzija.

Posljednje minute ipak su pripale Milanu koji je tražio gol i prva tri boda, ali s igračem manje taj je zadatak bio jako težak. Zadovoljili bi se u Milanu i s bodom, ali u petoj minuti nadoknade Pierre Kalulu igra rukom, VAR potvrđuje jedanaesterac koji Suarez koristi za četvrti bod Atletica, a Milan ostavlja na nuli.

Porto - Liverpool 1:5

U drugom susretu nije bilo ni približno toliko drame. Liverpool je na pogon svoje najbolje napadačke trojke lakoćom prošao kroz Dragao te je do vrha napunio mrežu Porta.

Sve je krenulo u 18. minuti kad je ubačaj Manea odbijanjem došao do druge stative i Mohameda Salaha koji iz lake situacije nema problem zatresti mrežu. Do poluvremena je vodstvo udvostručeno, ovaj put je u 45. minuti sam Mane strijelac na asistenciju Jamesa Milnera.

Jednako aktivno i suvereno Liverpool ulazi i u drugo poluvrijeme, od starta je gol Porta pod opsadom i to se isplatilo nakon točno 15 minuta, u 60. kad Salah zabija svoj drugi, a momčadski treći gol.

Porto je smanjio preko Mehdija Taremija u 75., ali je do kraja posao za Engleze dovršio Roberto Firmino. On je zabio za 4:1 odmah u 77. da ne bi bilo drame i kompliciranja, a konačan rezultat postavio je u 81. minuti.

Liverpool je tako na vrhu tablice sa šest bodova, dok je Porto treći s jednim bodom.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Milan1:2Atlético Madrid
Porto1:5Liverpool
1Liverpool 617:6+1118
2Atlético Madrid 67:8-17
3Porto 64:11-75
4Milan 66:9-34

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!