Nogomet

Salzburg slavio golovima iz penala, Rakitić donio bod Sevilli

Mihaela Bradovski • srijeda, 29.09.2021.
Salzburg slavio golovima iz penala, Rakitić donio bod Sevilli

Salzburg je stigao do prve i jedine pobjede u skupini G u kojoj su tri od dosad odigrana četiri susreta okončana remijem. Ivan Rakitić osigurao je još jedan remi za svoju Sevillu...

Salzburg - Lille 2:1

Salzburg je odigrao dobru utakmicu kod kuće protiv Lillea i upisao je pobjedu 2:1. Nakon što je u prvom kolu u Sevilli remizirao i osvojio prvi bod u Ligi prvaka ove sezone, u drugom kolu upisao je i prvu pobjedu.

Sva tri gola u dosadašnjem natjecanju postigao je iz kaznenog udarca. U Sevilli ga je realizirao Luka Sučić, drugi nije pa ga je ovdje uspješno zamijenio Adeyemi.

U 30. minuti domaćin je dobio prvi kazneni udarac. Botman je pomeo Adeyemija, pregledala se i snimka, no kazneni udarac je ostao. Adeyemi ga je i izveo, Ivo Grbić bio je na toj lopti, ali odbio ju je samo pod gredu.

Odmah na početku drugog dijela novi kazneni udarac za domaćina. Ovaj put skrivio ga je Burak Yilmaz koji je igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Još jednom je loptu uzeo Adeyemi i ponovno je bio uspješniji od Grbića.

Yilmaz se iskupio za skrivljeni kazneni udarac pogotkom za 2:1, ali to nije bilo dovoljno Lilleu da izbjegne poraz u Austriji.

Sučić je igrao do 70. minute kada ga je zamijenio Capaldo dok je Grbić dobro odradio svoj nastup na golu Lillea.

Wolfsburg - Sevilla 1:1

Wolfsburg i Sevilla upisali su i drugi remi. U prvom kolu Wolfsburg je odigrao neodlučeno protiv Lillea dok je Sevilla remizirala protiv Salzburga.

U Njemačkoj je Sevilla imala više loptu u nogama, ali tek u završnici se spasila od poraza golom iz kaznenog udarca koji je u najmanju ruku dvojben.

U 29. minuti domaćin je stigao do vodstva. Dobro je s lijeve strane ubacio Lukebakio, Weghorst je samo kratko odbio loptu, a ona je došla do Steffena koji iz blizine zabija za vodstvo.

Do završnice susreta Sevilla je pokušavala doći do poravnanja i u tome je uspjela. U 86. minuti Kabakov je pokazao na kazneni udarac i dodijelio drugi žuti karton Guilavoguiju iako se činilo da je prvi došao do lopte.

Kazneni udarac izveo je Ivan Rakitić i bio je vrlo precizan, vratar je otišao u jednu stranu, a lopta uz samu vratnicu u drugu stranu.

Ostalo je tih 1:1 iako je u posljednjim sekundama nastala velika gužva pred domaćim golom, no rezultat se nije mijenjao.

Rakitić je igrao od 53. minute.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Salzburg2:1Lille
Wolfsburg1:1Sevilla
1Lille 67:4+311
2Salzburg 68:6+210
3Sevilla 65:506
4Wolfsburg 65:10-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!