Nogomet

Genkov roster je skuplji, Livaković najbliži Onuachuu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 30.09.2021.
Genkov roster je skuplji, Livaković najbliži Onuachuu
Foto: Pixsell

Uspoređujući vrijednost igrača prema Transfermarktu, Genk ima nešto skuplju momčad nego Dinamo, Onuachu je najskuplji igrač koji će se večeras naći na travnjaku, ali zato Dinamo ima igrača s daleko najviše nastupa u dresu reprezentacije u Stefanu Ristovskom...

Dinamo večeras u gostima kod Genka igra susret drugog kola Europske lige. Genk je ozbiljan protivnik i Modrima neće biti nimalo lako, ali nisu bez šanse i svakako imaju svojih aduta za pobjedu.

Uspoređujući vrijednost ove dvije momčadi služeći se podacima Transfermarkta, Genk ima skuplji roster, vrijednost igrača je ukupno 127 milijuna eura, a Dinamov roster procijenjen je na 109.2 milijuna eura.

Najskuplji igrač Dinama je Dominik Livaković čija je vrijednost procijenjena na 15 milijuna eura što je i dalje manje od najskupljeg igrača Genka, sjajnog napadača Paula Onuachua koji je procijenjen na 20 milijuna eura.

Gledajući po pozicijama, Livaković je daleko ispred po vrijednosti od najskupljeg vratara Genka, mladog Maartena Vandervoorta, veliku nadu belgijskog nogometa, koji je trenutno procijenjen na četiri milijuna eura.

U obrani Genka ističu se 11 milijuna eura vrijedni kolumbijski stoper Jhon Lucumi te milijun eura jeftiniji njegov sunarodnjak na desnom boku Daniel Munoz. Dinamova obrana ipak nije toliko na cijeni pa je najskupkji Ramus Lauritsen koji je procijenjen na šest i pol milijuna eura.

Najskuplji Genkov veznjak je kapetan momčadi Bryan Heynen koji je procijenjen na devet milijuna eura, pola milijuna eura skuplji od Arijana Ademija i ipak dosta jeftiniji od Luke Ivanušeca koji je procijenjen na 13.5 milijuna eura.

Što se tiče napada tu se kod Genka ističu već spomenuti Onuachu s 20 milijuna eura, Theo Bongonda s 11 milijuna eura i Junya Ito s osam milijuna. Dinamo ima dvojicu koji su skuplji od Bongonde i to Mislava Oršića i Brunu Petkovića koji su procijenjeni na 12 milijuna eura.

Gledajući nastupe za reprezentaciju, najiskusniji u redovima Genka je Slovak Patrik Hrošovsky koji je 38 puta oblačio nacionalni dres, Japanac Junya Ito skupio je 26 nastupa, Onuachu za Nigeriju 15, Ekvadorac Angelo Preciado ima 14 nastupa, a Meksikanac Gerardo Arteaga deset. Aktualni reprezentativci su i Mark MacKenzie (SAD), Christian Thorstvedt (Norveška), Daniel Munoz (Kolumbija), Jhon Lucumi (Kolumbija) i Carlos Cuesta (Kolumbija). U mladoj švicarskoj reprezentaciji čak 18 nastupa skupio je veznjak Bastien Toma.

Što se tiče Dinama daleko najviše nastupa ima Stefan Ristovski, kapetan Sjeverne Makedonije sa 65 nastupa. Livaković je branio vrata Hrvatske 26 puta, Amer Gojak nastupao je za BiH 23 puta, Ademi ima 23 nastupa za Sjevernu Makedoniju, Bruno Petković 19, a Mislav Oršić 13 za Hrvatsku. Tu su još i Luka Ivanušec, Sadegh Moharrami i Luka Menalo. Ivanušec ima i čak 28 nastupa i deset golova za mladu reprezentaciju.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!