Nogomet

Roma uvjerljiva kod Zorye, Partizan slavio na pogon Markovića

Matej Kačan • četvrtak, 30.09.2021.
Roma uvjerljiva kod Zorye, Partizan slavio na pogon Markovića

Prvi termin drugog kola Konferencijske lige donio je nastupe nekih europskih velikana i nekoliko hrvatskih nogometaša, a posebno uvjerljiva bila je Roma...

Nakon jako neugodnog poraza u gradskom derbiju u sklopu Serie A, nogometaši Rome uspješno su se oporavili od tog šoka. Roma je svoje europsko putovanje nastavila drugom pobjedom u drugom kolu Konferencijske lige.

Rimljani su gostovali u Ukrajini kod Zorye te su slavili s 3:0, a ključan je bio "engleski pogon". Mourinhovu momčad u vodstvo je doveo El Shaarawy u sedmoj minuti, a posao su brzopotezno dovršili Chris Smalling i Tammy Abraham u 66. i 68. minuti.

U istoj su skupini CSKA iz Sofije i Bodo/Glimt odigrali bez pogodaka pa je Roma prva sa šest bodova, a slijedi Bodo/Glimt s četiri, dok je Zorya, za koju je Lovro Cvek odigrao 90 minuta, zadnja bez bodova.

Iskusni Lazar Marković još je jednom dokazao svoju klasu za Partizan u europskom natjecanju. Nakon asistencije u pobjedi nad Anorthosisom u prvom kolu, Marković je s dva pogotka vodio "crno-bele" do slavlja nad Florom od 2:0.

O prvom mjestu u toj skupini B očito će odlučivati Gent i Partizan jer oboje su na maksimalnom broju bodova. Kums i autogol Korree donijeli su pobjedu Gentu protiv Ciprana.

Najefikasniji susret dana odigran je u Jerevanu gdje je HJK s 4:2 nadvisio domaći Alaškert. Finci su poveli preko Riskija u osmoj minuti, ali je izjednačio Embalo u 24. No, Armencima je uvelike otežao crveni karton za Grigoryana.

Zato je HJK pogotkom Valenčića i drugim golom Riskija otišao na 3:1, a u samoj završnici su pala još dva gola, Glišića i Olusanyje na svakoj strani u sudačkoj nadoknadi.

HJK je ostvario prvu pobjedu te je ostao iza LASK-a i Maccabija koji su remizirali u međusobnom susretu nakon početnih pobjeda. Horvath je doveo momčad iz Linza u vodstvo u 10. minuti, ali su Izraelci izjednačili kasno, preko Shamira u 88. minuti. Stipe Perica odigrao je 72 minute za Maccabi.

U skupini D nije bilo mnogo pogodaka, a najbolje je prošao AZ koji je svladao Jablonec i s četiri boda je na prvom mjestu. Pogodak vrijedan pobjede zabio je Gudmundsson, dok su u drugom susretu Cluj Gabriela Debeljuha i Randers odigrali 1:1 ut 62 minute hrvatskog napadača.

Konferencijska liga, 2. kolo:
Alaškert - HJK 2:4
AZ - Jablonec 1:0
Cluj - Randers 1:1
CSKA Sofia - Bodo/Glimt 0:0
Zorya - Roma 0:3
Gent - Anorthosis 2:0
LASK - Maccabi Tel Aviv 1:1
Partizan - Flora 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!