Nogomet

Toma Bašić probio led i zabio prvijenac za Lazio u pobjedi nad Galatasarayjem

Branimir Korać • petak, 01.10.2021.
Toma Bašić probio led i zabio prvijenac za Lazio u pobjedi nad Galatasarayjem

Osim dvoboja između Genka i Dinama, u drugom kolu grupne faze Europske lige u večernjem terminu odigrano je još sedam utakmica...

Lazio je na svom travnjaku ugostio Lokomotiv iz Moskve i upisao pobjedu 2:0. Posebno u prvih 45 minuta Lazio je igrao dobro, a u nastavku susreta rutinski je održavao stečenu razliku.

Već u 13. minuti stigao je do pogotka kada je Pedro odlično vratio loptu u sredinu, točno na glavu Tome Bašića koji postiže svoj prvijenac u dresu Lazija. 25 minuta kasnije domaćin povećava prednost preko Patrica i mirno privodi susret kraju. U završnici prvog poluvremena igru je napustio Ciro Immobile, ali prema prvim procjenama, nije riječ o ozbiljnijoj ozljedi.

U drugom susretu skupine nije bilo pobjednika. Marseille je ugostio momčad Galatasaraya, ali susret je završio bez golova. Duje Ćaleta-Car odgledao je utakmicu s klupe.

Braga je stigla do prve pobjede slaveći na svom stadionu protiv Midtjyllanda. Prvo poluvrijeme nije bilo dobro za Portugalce koji su gubili na odmoru i imali promašen kazneni udarac. Međutim u nastavku susreta Braga je ipak uspjela doći do preokreta uz dva gola Galena i jedan Ricarda Horte.

Drugu pobjedu ostvarila je Crvena zvezda koja je slavila i u Bugarskoj protiv Ludogoreca. Vrlo dobar nastup Beograđana koje je do pobjede odveo Guelor Kanga golom sredinom drugog poluvremena, Bugari su u zadnjih 15 minuta ostali bez isključenog Cicinha i gosti su slavili. Kristijan Kahlina branio je svih 90 minuta.

Betis je u završnici susreta stigao do pobjede u Budimpešti protiv Ferencvarosa. Rano su gosti poveli golom Nabila Fekira, ali bivši napadač Lokomotive Myrto Uzuni izjednačio je uoči odmora. Sve do 76. minute na semaforu je stajalo 1:1, no onda je Henry Wingo autogolom vratio prednost na stranu Betisa. Pobjedu Španjolaca trećim golom potvrdio je Cristian Tello.

Betis ima obje pobjede, kao i Bayer Leverkusen koji je bio vrlo uvjerljiv u Glasgowu protiv Celtica. Odličan nastup gostiju koji su imali četvoricu različitih strijelaca. Pedro Hincapie, Florian Wirtz, Lucas Alario i Amine Adli zabijali su za Apotekare.

West Ham je u Dinamovoj skupini i upisao je i drugu pobjedu. Nakon što je svladao Modre u Maksimiru s 2:0, isto je napravio i kod kuće protiv Rapida. Odnio je pobjedu istim rezultatom i golovima Declana Ricea i Saida Benrahme. Nikola Vlašić igrao je do 62. minute.

Europska liga, drugo kolo:
Lazio - Lokomotiv Moskva 2:0
Marseille - Galatasaray 0:0
Braga - Midtjylland 3:1
Ludogorec - Crvena zvezda 0:1
Ferencvaros - Betis 1:3
Celtic - Bayer Leverkusen 0:4
West Ham - Rapid 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!