Tenis

Sport utorkom: Dr. Ivo opet operira, hrvatski dvoboj u FIBA Ligi prvaka

Matej Kačan • utorak, 05.10.2021.
Sport utorkom: Dr. Ivo opet operira, hrvatski dvoboj u FIBA Ligi prvaka

Sportski utorak ovog je tjedna siromašniji nego inače zbog reprezentativne pauze u nogometu i tjedna odmora za one najbolje tenisače koji se spremaju za Indian Wells, ali se zato igraju kvalifikacije za taj turnir, kao i košarka...

Indian Wells kvalifikacije, prvo kolo: Schnur - Karlović

Iako se najavljivalo da bi mu nastup na US Openu mogao biti i posljednji u karijeri, još nije kraj za Ivu Karlovića. "Doktor Ivo" vraća se operiranju nakon nešto više od mjesec dana i poraza od Rubljova u prvom kolu posljednjeg Grand Slama sezone.

Najstariji igrač na Touru ostaje na američkom tlu što se nastupa tiče i ovaj tjedan ulazi u kvalifikacije za turnir iz Masters 1000 serije, Indian Wells. Suparnik na drugoj strani je 16 godina mlađi Kanađanin Brayden Schnur.

Renome ova dva tenisača neusporediv je, Schnur leži na 231. mjestu ATP ljestvice i najbolji ranging u karijeri mu je 91. mjesto. Uglavnom nastupa po Challengerima, a na ATP turnirima u pravilu nema uspjeha ni u prvom kolu ako prođe kvalifikacije.

Ove sezone ima 0-3 u "pravim" ATP mečevima, dok je Karlović tu nešto bolji s 2-4. No, i hrvatski tenisač već dugo broji od posljednjeg prolaska u drugo kolo turnira, bilo je to u srpnju u Newportu.

No, u ovom meču Karlović je ipak favorit, što zbog forme ove sezone, a pogotovo zbog imena i renomea, pa i činjenice da mu je ATP ranking donio i status 23. nositelja kvalifikacija za ovaj Masters turnir.

FIBA Liga prvaka, prvo kolo

Nakon što je prošlosezonskom prvaku San Pablo Burgosu pripala čast da u ponedjeljak otvori natjecanje u FIBA Ligi prvaka pobjedom nad Bešiktašom, srijeda nam donosi još sedam susreta ovog europskog košarkaškog klupskog natjecanja.

Plan da se napadne Eurokup i status drugog natjecanja u Europi polako napreduje pa Liga prvaka ove sezone broji 32 momčadi, od čega su tu neka vrlo jaka imena i renomirani europski klubovi.

Najviše pažnje privlači Pinar Karsiyaka, prvi favorit za osvajanje naslova i uzimanje titule iz ruku dvostrukog pobjednika Burgosa. Turci će natjecanje otvoriti u prvom kolu protiv Hapoela u Jeruzalemu.

Prvo kolo nam donosi i zanimljiv hrvatski dvoboj. Dario Gjergja već sezonama uspješno vodi Oostende kojemu ambicije rastu, a u prvom kolu Belgijci gostuju u Turskoj kod Tofaša čije boje brani Zadranin Tomislav Zubčić.

Od ostalih susreta vrijedi izdvojiti i nastup regionalnog ligaša Igokee. BiH momčad iz Republike srpske dočekuje PAOK u prvom kolu i želi popraviti ne baš sjajan ulazak u ABA ligu u kojoj je upisala tijesnu pobjedu nad Borcem i poraz od FMP-a.

U prvom se kolu sastaju još i Cluj i Darušafaka, Lavrio i Dijon, Ludwigsburg i Sassari te Treviso i Riga.

Ostali važniji događaji

Španjolska ACB liga
Barcelona - Zaragoza

ATP Indian Wells kvalifikacije

WTA Indian Wells kvalifikacije

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!