Nogomet

Štimac nakon remija s Bangladešom: 'Odigrali smo dobrih 75 minuta'

Matej Kačan • utorak, 05.10.2021.
Štimac nakon remija s Bangladešom: 'Odigrali smo dobrih 75 minuta'
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Hrvatski trener na klupi Indije Igor Štimac upisao je remi s Bangladešom u prvom kolu SAFF prvenstva, a nakon utakmice je izrazio žal za propuštenim...

Nogometaši Indije remijem su otvorili svoj nastup na Prvenstvu južne Azije (SAFF) na kojem poslovično nižu dobre rezultate. Indija Igora Štimca imala je vodstvo od 26. minute i igrača više od 54., ali je ipak remizirala s Bangladešom.

"Želio bih čestitati objema ekipama, mislim da je ovo bila najbolja od dosad tri odigrane utakmice na turniru. Mi smo krivi što nismo pobijedili, kontrolirali smo sve i dominirali. Imali smo i vodstvo i igrača više, ali smo iz nekog neznanog razloga počeli poklanjati dodavanja i raditi nepotrebne greške", kazao je Štimac.

Bangladeš je izjednačio u 74. minuti preko Arafata i mogao je i do pobjede jer Indija je izgledala loše u tim trenucima.

"Kad dajete suparniku takvo samopouzdanje i dajete im šansu, vjerojatno će je iskoristiti. Zato smo bili kažnjeni za nedostatak razuma u nekim situacijama. Nismo iskoristili svoje iskustvo, jer na terenu je bila iskusna ekipa. Očekivao sam više."

Indiji slijede susreti protiv Nepala, Maldiva i Šri Lanke i tu Štimac mora upisati dobre rezultate ako želi nastaviti niz Indije i njenih ulazaka u finale ovog turnira.

"Sve u svemu, bila je to dobra nogometna utakmica. Čestitam Bangladešu, vratili su se i zabili. Mi moramo gledati naprijed, nemamo mnogo vremena. Imamo još tri utakmice koje moramo odigrati dobro. Moram reći da su momci igrali dobar nogomet više od 75 minuta. Igrali su progresivno, dolazili u opasne situacije. No, 15 minuta je previše za biti neorganiziran, poklanjati loptu i griješiti. Moramo poraditi na tome i bit ćemo u redu", poručio je Štimac.

FOTO: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!