Rukomet

RN Löwen zaustavio Leipzig u DHB Pokalu, Ivić najefikasniji kod poraženih

Branimir Korać • utorak, 05.10.2021.
RN Löwen zaustavio Leipzig u DHB Pokalu, Ivić najefikasniji kod poraženih
Foto: Pixsell

Odigran je dio susreta šesnaestine finala DHB Pokala. U najzvučnijem dvoboju RN Löwen je bio uspješniji od Leipziga...

Hrvatski trio u Leipzigu nije uspio izboriti prolaz u osminu finala DHB Pokala. U goste je stigao Rhein-Neckar Löwen i na kraju je ipak stigao do pobjede 31:24.

Od sredine prvog poluvremena Leipzig je bio u minusu, u drugom dijelu je vrlo rano ušao u velike probleme i minus koji nije uspio barem ublažiti.

Uwe Gensheimer s osam golova i Jannik Kohlbacher s pet golova predvodili su Löwen, a kod domaćina Šime Ivić i Maciej Gebala postigli su po četiri gola, Marko Mamić dodao je tri, a Lovro Jotić zabio je jedan gol.

Minden je u teškom dvoboju bio bolji od Ludwigshafena s 24:23. U do kraja neizvjesnom dvoboju gosti su bili za nijansu bolji i upisali su prolaz.

Odličnu utakmicu kod gostiju odradio je Kaštelanin Nikola Jukić koji je postigao šest golova kao i Mohamed Darmoul. Kod domaćina Matej Ašanin upisao je jednu pobjedu, a Jannik Hofmann zabio je šest golova.

Lemgo je uz nevjerojatnu partiju Bjarkija Mara Ellissona stigao do pobjede kod Dormagena. Čak 16 golova islandskog reprezentativca u pobjedi 31:28.

Kod domaćina Martin Juzbašić upisao je sedam obrana, a Ante Grbavac zabio je dva gola.

Jednostavan zadatak imao je Hannover-Burgdorf koji je prošetao do pobjede kod Langenfelda s 42:19. Ivan Martinović postigao je jedan pogodak, a Johan Hansen sa sedam golova predvodio je goste.

DHB Pokal, šesnaestina finala:
Varel - Bergischer 18:36
Leipzig - RN Löwen 24:31
Ludwigshafen - Minden 23:24
Dormagen - Lemgo 28:31
Rimpar - Stuttgart 26:34
Langenfeld - Hannover-Burgdorf 19:42

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!