Nogomet

Prekinut talijanski niz pobjeda, Španjolska ide u finale Lige nacija

Mihaela Bradovski • srijeda, 06.10.2021.
Prekinut talijanski niz pobjeda, Španjolska ide u finale Lige nacija

U polufinalu Lige nacija na San Siru su se sastali Italija i Španjolska, a Španjolci su odnijeli pobjedu 2:1 te tako prekinuli niz Talijana od 37 uzastopnih utakmica bez poraza...

Niz Talijana je zaustavljen. Španjolsku su svladali u polufinalu Europskog prvenstva boljim izvođenjem jedanaesteraca, ali sada im je Španjolska uzvratila, slavila je s 2:1 te se plasirala u finale Lige nacija. Samim time prekinuta je i serija Italije od čak 37 uzastopnih utakmica bez poraza što je ujedno i svjetski rekord.

Od početka se igralo dinamično, a Španjolska je došla do pogotka u 17. minuti iz vrlo lijepe akcije. Mikel Oyarzabal je odlično ubacio prema Ferranu Torresu koji se sjajno snašao i zabio za vodstvo.

Nakon primljenog gola Italija je skoro odmah još jednom pokleknula. Lopta je prošla kroz ruke Donnarummi, ali Bonucci je u zadnji čas očistio.

Imali su Talijani dvije krasne prilike u minuti razmaka, tamamn prije situacije koja ih je još malo udaljila od pobjede. U 42. minuti Bonucci zarađuje drugi žuti karton zbog udaranja laktom Busquetsa i mora van.

Španjolci su to odmah iskoristili i drugim golom Torresa otišli su na 2:0.

Torres je odmah na početku drugog poluvremena morao napustiti igru zbog ozljede, a Italija je krenula u lov na povratak u utakmicu.

Tek u 83. minuti Talijani su smanjili iskoristivši pogrešku Paua Torresa, prema golu se sjurio Chiesa, dao na desnu stranu prema samom Pellegrinbiju koji lakoćom zabija.

Do kraja susreta Španjolska je ipak iskontrolirala situaciju na travnjaku i zadržala prednost.

Protivnika u finalu saznat će sutra kada se u drugom polufinalu sastaju Francuska i Belgija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!