Rukomet

Hrvatske rukometašice poražene u Rijeci na startu kvalifikacija

Branimir Korać • četvrtak, 07.10.2021.
Hrvatske rukometašice poražene u Rijeci na startu kvalifikacija
Foto: Pixsell

Vrlo loše drugo poluvrijeme odvelo je Hrvatsku u poraz na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Ukrajina je u Rijeci slavila s 23:22...

Brončane s posljednjeg Europskog prvenstva nisu dobro krenule u kvalifikacije za sljedeće Europsko prvenstvo. U Rijeci su ugostile reprezentaciju Ukrajine i upisale su poraz 23:22 uz sedam sedam postignutih golova u drugom poluvremenu.

Krajem prvog dijela Hrvatska je lagano ušla u krizu i punih 18 minuta ostala je bez pogotka. Lijepa prednost koju je imala jednostavno se istopila i Ukrajina je uspjela okrenuti susret na svoju stranu.

Krenulo je dobro, Hrvatska je povela 7:2, imala je igru i izgledala je bolje od Ukrajine, no polako su se i Ukrajinke počele buditi.

Uspjele su smanjiti na dva gola zaostatka, Hrvatska je još jednom kreirala seriju kojom se odmaknula na 15:10 i tu je jednostavno stala.

Na odmoru je bilo 15:11 za Hrvatsku da bi Ukrajina drugo poluvrijeme otvorila serijom 5:0 i preuzela vodstvo.

Crni niz Hrvatske na polovici drugog dijela prekinula je Ćamila Mičijević, ali do kraja susreta igralo se gol za gol, Ukrajina je konstantno odgovarala na hrvatsko izjednačenje novim pogotkom i na kraju je odnijela pobjedu.

Pet i pol minuta prije kraja Ukrajinke su povele 23:22 i do kraja susreta nije bilo promjena. Krasnu priliku za poravnanje u zadnjoj minuti imala je Kalaus, ali odlično je obranila Judit Balog da bi u zadnjem hrvatskom napadu s igračicom više Blažević bacila loptu Ukrajinkama u ruke i priči je bio kraj.

Samo pet hrvatskih igračica upisalo se među strijelce, Mičijević je zabio osam golova, a Paula Posavec pet. Kod Ukrajine Irina Glibko zabila je šest golova.

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!