Nogomet

BiH na Prevljakov pogon do prve pobjede, Litva bolja od Bugarske

Matej Kačan • subota, 09.10.2021.
BiH na Prevljakov pogon do prve pobjede, Litva bolja od Bugarske

Odigrana su prva dva susreta dana u europskom dijelu kvalifikacija za SP 2022. u Kataru, a prvu pobjedu u svojoj kvalifikacijskoj grupi ostvarila je Bosna i Hercegovina...

Nogometaši Bosne i Hercegovine u petom su kolu kvalifikacijske skupine D napokon ostvarili prvu pobjedu u kvalifikacijama za SP 2022. u Kataru. Nakon tri remija i jednog poraza, izabranici Ivajla Peteva svladali su Kazahstan u gostima.

Pobjedu BiH na svojim je leđima iznio Smail Prevljak. 26-godišnji napadač belgijskog Eupena u sjajnoj je formi ove sezone te je zabio u tri utakmice u nizu, a za reprezentaciju je u subotu zabio oba pogotka.

Prevljak je zabio u 25. minuti glavom na asistenciju Stevanovića i u 66. minuti kad je udvostručio vodstvo BiH i postavio konačnih 2:0 nakon što ga je poslužio Edin Džeko.

Bosna i Hercegovina privremeno se probila na drugo mjesto skupine D sa šest bodova u pet susreta te ima bod više od Ukrajine te Finske koja ima utakmicu manje. Prvoplasirana je Francuska s 12 bodova u šest susreta.

U isto vrijeme je u Vilniusu Litva pomalo iznenađujuće svladala Bugarsku, a junak je bio Fedor Černych. On je zabio u 82. i 84. minuti za veliko slavlje Litve od 3:1, nakon što su na svakoj strani zabijali Lasickas i Despodov.

Vrijedi istaknuti i da je Iliev promašio kazneni udarac za Bugare koji su ostali na pet bodova u skupini C, dok je Litva uzela svoja prva tri boda nakon pet vezanih poraza. Na vrhu skupine je Italija s 14 bodova, dok slijedi Švicarska s osam, ali u samo četiri susreta.

Kvalifikacije za SP 2022.:
Kazahstan - BiH 0:2
Litva - Bugarska 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!