Automoto

Valtteri Bottas slavio na VN Turske, Hamilton bez postolja

Mihaela Bradovski • nedjelja, 10.10.2021.
Valtteri Bottas slavio na VN Turske, Hamilton bez postolja

Finac u Mercedesu Valtteri Bottas pobjednik je utrke za Veliku nagradu Turske, a Max Verstappen vratio se na vodeću poziciju u ukupnom poretku...

Očekivano zanimljiva utrka za Veliku nagradu Turske. Na klizavoj stazi slavio je Valtteri Bottas koji je odnio pobjedu ispred Maxa Verstappena, a upravo takav poredak bio je i na samom startu.

Lewis Hamilton bio je kažnjen zbog promjene motora te je startao s 11. pozicije, imao je priliku za postolje, ali ispustio je treće mjesto koje je držao, pozvan je na promjenu guma s čim se nije slagao i pao je u poretku.

Hamilton je na kraju završio na petom mjestu i to znači da se Verstappen vratio na vodeću poziciju u ukupnom poretku sa šest bodova prednosti nad Hamiltonom šest utrka prije kraja.

Na pobjedničkom postolju završio je i Sergio Perez u Red Bullu koji je zadržao prednost nad Charlesom Leclercom.

Velikih problema imao je Sebastian Vettel koji je pokušao na klizavoj stazi s gumama koje nisu za to predviđene pa je jedva dovršio krug i to ga je značajno spustilo u poretku.

Sljedeća utrka na rasporedu je za dva tjedna kada će se u Austinu u Texasu voziti utrka za Veliku nagradu SAD-a gdje će Lewis Hamilton pokušati vratiti vodeću poziciju na stazi koja mu odgovara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!