Nogomet

Benzema, Mbappe i Lloris za francusku titulu u Ligi nacija

Branimir Korać • nedjelja, 10.10.2021.
Benzema, Mbappe i Lloris za francusku titulu u Ligi nacija

Francuska je pobjednik Lige nacija! U odličnom finalu protiv Španjolske slavila je s 2:1 i preokretom došla do titule...

Nakon što je svladala u polufinalu europskog prvaka Italiju, Španjolska je imala priliku u finalu biti bolja i od svjetskog prvaka Francuske. Ipak nije uspjela. Povela je, ali Francuska je okrenula rezultat da bi u završnici susreta Hugo Lloris sjajnim obranama osigurao Francuskoj trofej.

Od početka se igralo dinamično, vrlo zanimljiv dvoboj, a nakon ponešto propuštenih poluprilika Španjolska je dobila dobru šansu iz slobodnog udarca u odličnoj poziciji. Loptu je uzeo Marcos Alonso, gađao je gornji kut, ali nije bio precizan.

Prvo poluvrijeme proteklo je u jalovoj dominaciji Španjolske koja nije pronalazila način kako probiti obranu Francuske. S druge strane Francuska je dobro krenula, ali nakon toga je izgubila posjed lopte i nisu prijetili Unaiju Simonu.

Početkom drugog dijela sijevnula je francuska kontra, vukao ju je Benzema i pokušao pronaći Mbappea, ali Alonso je u zadnji trenutak uklizao i spriječio veliku priliku za Francusku.

Sredinom drugog dijela kreće nekoliko minuta totalne ludnice. U 64. minuti još jedan dobar napad Francuza, lopta je došla do Thea Hernandeza koji snažno puca, ali pogađa gredu.

Već u sljedećem napadu Španjolska dolazi do vodstva. Busquets je krasno proigrao Mikela Oyarzabala, a on lijepo zabija za 1:0.

Nije se dugo čekalo na poravnanje. U 66. minuti Benzema krasnim udarcem u suprotni gornji kut vraća Francusku u igru i poravnava na 1:1.

Deset minuta prije kraja potpuni preokret. Hernandez je dao loptu za Mbappea koji dolazi pred Simona i zabija za preokret.

U završnici u prvi plan izbija Lloris. Prvo je u 88. minuti krasno obranio poluvolej Oyarzabala s ruba 16 metara, a u 94. minuti obranio je i jako zahtjevan udarac Pina te tako spasio Francusku od produžetka.

Odlično finale i na kraju pobjeda Francuske koja je bila konkretnija i iskoristila svoje prilike.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!