Nogomet

Šimić: 'Pomagati svojoj momčadi je nešto što mi je najdraže na svijetu'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 11.10.2021.
Šimić: 'Pomagati svojoj momčadi je nešto što mi je najdraže na svijetu'
Foto: Pixsell

Roko Šimić igra sjajno i u klubu i u reprezentaciji. To mu je za nagradu donijelo i produženje vjernosti s RB Salzburgom u koji je stigao ovog ljeta...

Nakon pobjede protiv Norveške, Hrvatska će pokušati još jednom slaviti i zadržati stopostotan učinak u kvalifikacijama.

"Bit će teško protiv Azerbajdžana, pogotovo tamo, neće biti jednostavno. Međutim ako budemo pravi kao protiv Norveške svih 90 minuta, mislim da ćemo uzeti sva tri boda", kaže Roko Šimić.

Šimić je zadužen za golove i to odrađuje jako dobro.

"Pomagati svojoj momčadi je nešto što mi je najdraže na svijetu. Zabijam golove, ali bez pomoći ekipe ne bi to bilo moguće."

Šimića već sada uspoređuju s velikim napadačima.

"Svi ti igrači imali su sjajnu karijeru i sretan sam što me se uspoređuje s njima, ali dug je put i još se moram dokazivati. Nadam se da ću imati karijeru kao Inzaghi i Mandžukić."

Šimić i Kačavenda bili su nerazdvojni u Lokomotivi, a ništa se nije promijenilo niti sada u reprezentaciji kada su razdvojeni na klupskom planu.

"Kada sam odlazi u Salzburg bilo je jako teško odvojiti se od Lukasa, ali nekako smo uspjeli. Svaki put kada sam u Zagrebu, konstantno smo zajedno, više vremena provodim s njim nego sa svojom obitelji."

Slijedi Azerbajdžan.

"Očekujem tešku utakmicu, ali ako ćemo biti pravi, odnijet ćemo sva tri boda, kvalitetniji smo. Krenuli smo odlično, svi smo spremni i to se vidi i na treninzima i na utakmicama. Atmosfera je sjajna, imamo jedan cijeli kat i stalno smo svi zajedno."

Šimić je upravo produžio ugovor sa Salzburgom do 2025. godine.

"To mi jako puno znači, vidi se da vjeruju u mene, očekuju rad kao i dosad, a ja neću prestati. Tek sam na početku, dajem sve od sebe u svakoj utakmici i na svakom treningu."

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!