Ostali sportovi

Jon Gruden napustio Raiderse nakon rasističkih i homofobnih poruka

Branimir Korać, HINA • utorak, 12.10.2021.
Jon Gruden napustio Raiderse nakon rasističkih i homofobnih poruka

Jon Gruden, dosadašnji 58-godišnji trener NFL momčadi Las Vegas Raiders, odstupio je s te dužnosti nakon rasističkih i homofobnih poruka koje je slao.

Američki mediji su plasirali mnoga saznanja o neprimjerenom ophođenju Grudena na temu sutkinja u NFL-u ili, pak, o onome što je Gruden govorio o DeMauriceu Smithu, direktoru Udruge NFL igrača.

Gruden se negativno izražavao o sutkinjama u NFL-u, kao što je na isti način komentirao i igrače homoseksualnih sklonosti. Uz sve to, iznio je rasističke uvrede spram spomenutog Smitha premda se vrlo brzo, nakon što su sve izjave dospjele u javnost, ispričao. Izjavio je kako se srami svojih komentara, ali je istovremeno negirao da je bilo koga obezvrijedio na rasističkoj razini.

Američki mediji su, pak, naveli i kako je ismijavao one igrače koji spuštanjem na koljena daju potporu tamnoputim stanovnicima Sjedinjenih Država, odnosno, protive se policijskom nasilju nad njima.

No, NFL je na svim razinama osudio takve Grudenove stavove nazvavši ih "užasnima i potpuno suprotnima onim vrijednostima za koje se NFL zalaže", a sam 58-godišnji trener je sve okončao time što je odstupio sa svoje dosadašnje dužnosti.

"Volim Raiderse i ne želim im ovim naštetiti. Dao sam zbog toga ostavku, a jedino još mogu poručiti da nikada nikoga nisam želio povrijediti", rekao je Gruden koji je 2003. godine kao trener vodio Tampa Bay do pobjede u Super Bowlu.

Gruden je od 2018. godine bio glavni trener Oakland Raiders, koji su poslije preimenovani u Las Vegas, dok je od 2002. do 2008. godine obavljao posao glavnog trenera Tampa Bayja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!