Tenis

Basilašvili i Fritz u borbi za polufinale izbacili trećeg i četvrtog igrača svijeta

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 16.10.2021.
Basilašvili i Fritz u borbi za polufinale izbacili trećeg i četvrtog igrača svijeta

Poznati su svi polufinalisti u muškoj te finalistkinje u ženskoj konkurenciji u Indian Wellsu. Izvjesno je da ćemo u obje konkurencije dobiti neočekivane pobjednike...

Gruzijski tenisač Nikoloz Basilašvili i Amerikanac Taylor Fritz igrat će u polufinalu teniskog turnira iz Masters serije u Indian Wellsu.

Najprije se Basilašvili, koji je 36. tenisač na ATP ljestvici plasirao se u petak u polufinale nakon što je sa 6:4, 2:6, 6:4 pobijedio trećeg tenisača svijeta Grka Stefanosa Tsitsipasa, a onda je u drugom meču Fritz (ATP-39.) izbacio četvrtog tenisača svijeta Nijemaca Alexandera Zvereva, olimpijskog pobjednika s 4:6, 6:3, 7:6(3).

Fritz je u karijeri osvojio samo jedan naslov, 2019. je slavio na turniru u Eastbourneu.

Drugi polufinalni par čine Britanac Cameron Norrie i Bugarin Dimitrov.

U finalu WTA turnira tenisačica u Indian Wellsu igrat će Bjeloruskinja Viktorija Azarenka i Španjolka Paula Badosa.

Azarenka je u polufinalu nadigrala Latvijku Jelenu Ostapenko s 3:6, 6:3, 7:5, dok je Badosa bila bolja od Tunižanke Ons Jabeur sa 6:3, 6:3.

Iskusna 32-godišnja Azarenka, bivša prva igračica svijeta koja je uoči ovog turnira bila 32. na WTA ljestvici, u nedjelju će pokušati osvojiti svoj treći naslov u Indian Wellsu, pobjednički pehar podizala je 2012. i 2016. godine, dok je 23-godišnja Badosa, trenutačno 27. igračica svijeta, stigla do svog najvećeg uspjeha u karijeri, dosada je osvojila samo turnir u Beogradu ranije ove godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!