Tenis

Norrie i Basilašvili u Indian Wellsu po prvi put izborili finale nekog Mastersa

HINA, Matej Kačan • nedjelja, 17.10.2021.
Norrie i Basilašvili u Indian Wellsu po prvi put izborili finale nekog Mastersa

Izostanak "Velike trojke" uz pomor favorita u ranijim kolima Indian Wellsa najbolje su iskoristili Cameron Norrie i Nikoloz Basilašvili koji tvore iznenađujuće finale ovog Masters turnira...

Gruzijski tenisač Nikoloz Basilašvili i 21. nositelj, Britanac Cameron Norrie borit će se za naslov na teniskom turniru iz Masters serije u Indian Wellsu.

Za obojicu je ovo prvo finale na turniru iz Masters serije. Basilašvili, 36. igrač na ATP ljestvici, u polufinalu je eliminirao Amerikanca Taylora Fritza (ATP-26.) sa 7:6(5), 6:3, dok je Norrie bio bolji od Bugara Grigora Dimitrova sa 6:2, 6:4.

Norrie (26) i 29-godišnji Basilašvili ove su godine imali jedan međusobni ogled, u prvom kolu ATP turnira u Rotterdamu gdje je Britanac glatko pobijedio.

Basilašvili je u dosadašnjoj karijeri osvojio pet turnira, uključujući dva ove godine, u Dohi i Münchenu, a Norrie je do sad osvojio samo jedan naslov i to u srpnju u Los Cabosu.

Indian Wells (M), polufinale: Cameron Norrie (VB, 21) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 23) 6:2, 6:4 Nikoloz Basilašvili (Gruzija) - Taylor Fritz (SAD, 31) 7:6 (5), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!