Tenis

Paula Badosa nakon tri sata borbe osvojila Indian Wells

Branimir Korać • ponedjeljak, 18.10.2021.
Paula Badosa nakon tri sata borbe osvojila Indian Wells

Španjolka Paula Badosa pobjednica je Indian Wellsa nakon što je u finalu bila bolja od Viktorije Azarenke poslije više od tri sata borbe...

Paula Badosa stigla je do najvećeg rezultata u karijeri osvojivši Indian Wells. Nakon velike borbe i trosatne bitke svladala je Viktoriju Azarenku u tie-breaku trećeg seta.

Badosi je ovo druga titula u karijeri i druga ove godine. Prvu je osvojila u Beogradu kada joj je Ana Konjuh predala finalni meč, no ovo je ipak znatno veći uspjeh.

U finale je krenula dobro, imala je u prvom setu dva puta break prednosti, ali Azarenka je ipak izvukla sve i odvela set u 13. igru. Tamo je Badosa povela s 4:0, Azarenka se vratila na 5:5 pa ipak izgubila set sa 7:5.

U drugom setu puno bolje izdanje Azarenke koja je krenula s dvostrukim breakom i do kraja seta uspješno čuvala vodstvo te sa 6:2 izborila odluku u trećem setu.

Tamo je Badosa krenula breakom pa Azarenka servirala za meč da bi sve otišlo u tie-break. Ponovno je Badosa bolje otvorila tie-break, a ovaj put Azarenka se nije uspjela vratiti i zakomplicirati meč.

Španjolka je na kraju slavila nakon tri sata i deset minuta borbe sa 7:6, 2:6, 7:6.

Indian Wells, finale:
Paula Badosa (Španjolska, 21) - Viktoria Azarenka (Bjelorusija, 27) 7:6(5), 2:6, 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!