Nogomet

Krznar: 'Rapidova igra u Europi bolja je od rezultata, moramo biti oprezni'

Branimir Korać • utorak, 19.10.2021.
Krznar: 'Rapidova igra u Europi bolja je od rezultata, moramo biti oprezni'
Foto: Pixsell

Dinamo u četvrtak gostuje u Beču kod Rapida, Nakon slavlja kod Genka, Modri bi pobjedom u Beču napravili veliki korak prema prolazu...

Nekako se kroz medije Dinamu nameće uloga favorita u Beču kod Rapida, ali Damir Krznar je oprezan i traži i od svojih igrača da pozbiljno shvate protivnika koji nije bezazlen.

"Nikako moji igrači ne smiju shvatiti utakmicu kako je shvaćaju mediji. Ovo će biti jako zahtjevna utakmica, jedno je rezultat, a drugo izvedba. Izvedba Rapida protiv Genka i West Hama je bila izuzetno dobra iako se to rezultatski nije vidjelo. Rapid je svakako momčad za respekt i protiv njega moramo odigrati muški svih 90 minuta."

Rapid u austrijskom prvenstvu ne izgleda dobro, tek je osmi s 12 bodova iz 11 kola i već zaostaje skoro 20 bodova za liderom.

"Jako je teško gledati ih kroz ligu, ali u Europskoj ligi bili su jako dobri. I u prvenstvu protiv Salzburga su bili jako dobri. Naravno, mi vjerujemo da će se nas pitati, ali samo ako budemo raspoloženi, radni i rastrčani."

I Dinamo je imao problem u prvenstvu, povratak prvenstvu nije bio dobar i prvo poluvrijeme u Rijeci bilo je jako loše.

"Opet nam se dogodio prekid kontinuiteta s obzirom na reprezentaciju, ali krivci smo sami mi. Rijeka je iskoristila što smo joj ponudili, a ponudili smo joj puno previše."

Dinamo nema na raspolaganju Arijana Ademija.

"Arijan je igrački spektakularan, ali je i vođa momčadi. Njega nema i moramo osigurati da oni koji ga zamijene budu na nivou. Imamo alternativa i onih deset koji će istrčati plus Livi i svi na klupi bit će kao jedan. A kada smo takvi, onda rezultat nije problem."

Što se tiče Rapida, riječ je o momčadi koja če se vrlo disciplinirano braniti, ali će biti vrlo opasna iz kontranapada.

"Radna momčad koja stoji dobro u bloku u 4-4-2 i nije to lako probiti. Trebat će nam strpljenja, upornosti, znanja i vještine. Opet nezgodni su u kontri, opasni su posebno po lijevom boku i napadačkom dijelu imaju igrače koji mogu svima napraviti nered."

Prvi put Dinamu će u Europi suditi sutkinja.

"Ne bih stavljao neke razlike u kvaliteti između muških i ženskih sudaca. Ako je kao sutkinja došla na listu, onda je to sigurno zaslužila. Danas su uopće deplasirane usporedbe žene i muškarca."

Krznar se osvrnuo i na Petkovićeve kaznene udarce.

"Izvođenje penala je vještina. On ih nije prije tako izvodio, ali uz pomoć Alena Peternaca tijekom treninga je to uvježbao. Naravno da to čupa živce, ali on je uspješan. Radio je to tako i Prosinečki."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!