Nogomet

Sporting i Manchester City upisali visoke gostujuće pobjede

Branimir Korać • utorak, 19.10.2021.
Sporting i Manchester City upisali visoke gostujuće pobjede

Treće kolo grupne faze Lige prvaka otvoreno je u Istanbulu i Bruggeu gdje su domaći Bešiktaš i Club Brugge visoko poraženi od Sportinga i Manchester Cityja...

U skupini C Bešiktaš je u Istanbulu ugostio Sporting i u vrlo zanimljivom dvoboju ipak je poražen i to s visokih 4:1. Portugalci su odigrali sjajnu utakmicu mi kažnjavali su Turke bez milosti.

Domagoj Vida odradio je cijelu utakmicu u domaćim redovima i skrivio je kazneni udarac u završnici prvog dijela što je pomoglo Sportingu da odnese na odmor ugodnu prednost 3:1.

Gosti su poveli već u 15. minuti kada je obrana Bešiktaša ostavila Coatesa nečuvanog u kaznenom prostoru što je on iskoristio i pogodio za vodstvo nakon ubačaja iz kornera.

Nije se dugo čekalo na poravnanje. U 24. minuti Pjanić je odlično ubacio prema Larinu, a on iz blizine pogađa za poravnanje.

Bešiktaš ništa nije naučio iz prvog pogotka te još jednom griješi i ostavlja Coatesa samog u 16 metara, a on rutinski pogađa za 2:1. Domaćin je nakon tog pogotka krenuo po novo poravnanje, nije bio daleko kada je Batshuayi u 40. minuti opalio izvana, ali zaustavila ga je vratnica.

Tri minute kasnije Vida je igrao rukom u 16 metara, a nakon VAR provjere dosuđen je kazneni udarac za Sporting koji realizira Sarabia.

U drugom dijelu Sporting je dva puta tresao okvir gola prije nego je Paulinho povisio na konačnih 4:1.

Neravnopravan dvoboj u Bruggeu gdje je Manchester City s čak 5:1 pregazio domaći Club Brugge. Ne samo da je visoko slavio, nego ga je i potpuno nadigrao, domaćin nije uspio napraviti ono što je napravio protiv PSG-a.

Od početka su gosti pritisnuli, a do vodstva su došli nakon pola sata igre. Joao Cancelo krasno je primio dodavanje Fodena i zabio za vodstvo.

U završnici prvog dijela i kazneni udarac za Manchester City, srušen je Mahrez koji je i zabio za 2:0.

Ništa bolje za domaćina nije bilo u drugom dijelu. Nastavio je City puniti mrežu, zabijali su Walker, mladi Palmer i Mahrez dok je Vanaken bio jedini strijelac za Brugge.

Liga prvaka, skupina A, treće kolo:
Club Brugge - Manchester City 1:5

Skupina C, treće kolo:
Bešiktaš - Sporting 1:4

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Club Brugge1:5Manchester City
PSG3:2RB Leipzig
1Manchester City 618:10+812
2PSG 613:8+511
3RB Leipzig 615:14+17
4Club Brugge 66:20-144

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!