Liga prvaka, skupina C, 3. kolo, 19.10.2021, 21:00 h
Ajax
Ajax 4:0 Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Ajax deklasirao Dortmund kod kuće i uzeo vrh skupine

Matej Kačan • utorak, 19.10.2021.
Ajax deklasirao Dortmund kod kuće i uzeo vrh skupine

Nakon trećeg kola Lige prvaka u skupini C, vrh drže nogometaši Ajaxa koji su na maksimalnih šest bodova nakon nove fantastične partije i deklasiranja Borussije Dortmund...

U dvoboju dvije dosad neporažene momčadi u skupini C, Ajax je deklasirao Borussiju Dortmund te je suvereno zasjeo na vrh ljestvice nakon tri kola.

Dortmund je stigao na susret momčadi sa šest bodova te je upisao svoj prvi poraz, i to na vrlo uvjerljiv način te je završio s četiri lopte u mreži nakon što je u prethodna dva susreta primio samo jedan gol.

Od saog starta Ajax je krenuo agresivno i napadački, a prvi put se mreža trese u 11. minuti kad je Marco Reus nesretno skrenuo slobodnjak Ajaxa u svoju mrežu.

Samo 14 minuta kasnije je i 2:0, ove sezone fantastični Sebastien Haller je poslužio koji zabija gol, a Haller je upisao novu asistenciju.

Do poluvremena je Ajax mogao zabiti još koji gol, ali je municiju i preciznost očito čuvao za drugo poluvrijeme u kojem padaju još dva gola. U 48. je Erling Haaland mogao smanjiti, ali njegov udarac vratar skreće u gredu.

U 57. je Anthony u kaznenom prostoru natrčao na jednu odbijenu loptu koju je iz prve poslao u mrežu za visokih 3:0, a katastrofa Dortmunda potpuna je u 72. minuti kad Blind uzvraća Halleru i asistira mu za 4:0.

Marin Pongračić nastupio je za Dortmund, ali nije bio kriv za katastrofu jer je ušao u igru u 79. minuti kad su već pala četiri pogotka.

Liga prvaka, treće kolo:
Ajax - Borussia Dortmund 4:0

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Bešiktaš1:4Sporting
Ajax4:0Borussia D.
1Ajax 620:5+1518
2Sporting 614:12+29
3Borussia D. 610:11-19
4Bešiktaš 63:19-160

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!